Благодаря на Аелис за тази рецепта!
Много ни хареса ястието,бързо се приготвя,вкусно е,бих казала,че е един чудесен вариант за нещо апетитно на бързо!
Продукти:
3 глави стар лук,нарязан на полумесеци
1 стрък пресен чесън или 1-2 скилидки стар
100 гр. натрошено сирене
5 яйца
2-3 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. балсамов оцет или 1/2 ч.л. мед
черен пипер,червен пипер,мадраско къри,сол,магданоз
Начин на приготвяне:
Задушете лука, чесъна и магданоза в мазнината,докато омекнат.Леко ги посолете с щипка сол.Когато лука започне да става златист ,добавете оцета или меда,разбъркайте,докато се карамелизира леко,но не повече от 1 мин.,защото после лука ще се готви още и има вероятност карамелизацията да даде лека горчивина.
Поръсете лука с натрошеното сирене и чукнете яйцата "на очи".
Добавете подправките и похлупете съда,намалете котлона и оставете,докато се стегнат жълтъците до желаната от вас консистенция.
Добавете подправките и похлупете съда,намалете котлона и оставете,докато се стегнат жълтъците до желаната от вас консистенция.
Сервирайте ястието,докато е още топло.
Освен краве може да добавите и топено сиренце.
Еликсирче, много хубави са ти станали яйцата - много често спасяват положението у нас, когато трябва да приготвя вечеря за десетина минути:))).Много съм й благодарна на Тина за сполучливата рецепта!Ти си я обогатила , и сирене си добавила - чудесна идея, ще пробвам и този вариант!
ОтговорИзтриванеБраво и на двете ви, това бързо ястие изглежда много вкусно. Прекрасни снимки, Еликсирче!:-)
ОтговорИзтриванеНикога не съм го пробвала това ястие, но адски апетитно ми изглежда, Еликсирче!! Браво :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно и красиво изглежда -
ОтговорИзтриванепоздрави и за двете ви, Диана
ИСПАНИЯ desdeVIGO Здравейте ..., че сте най-красивите блог с много интересни снимки рецепти RICES ..... ТЕ SIGO "и ви каня да споделя рецепти и блог Marimi поздрави
ОтговорИзтриванеПривет, Елексирче!
ОтговорИзтриванеСчитам за голям свой пропуск, че чак сега попадам на твоя прекрасен блог.
Адмирации за всички кулинарни изкушения и презентационите ти умения!
Определено ще се възползвам от много твои идеи и честичко ще се отбивам при теб!
Слънчев и изпълнен с положителни емоции ден от мен!
Аелис,наистина рецептата е много подходяща за спасяване на гладни гърла за кратко време!Но не само тогава!Ние обичаме яйчени варианти и този много ми хареса!Освен сиренето,съм добавяла и топено,а може да се сложат и кубчета шунка,кренвирш и др.
ОтговорИзтриванеОще веднъж,благодаря,че я сподели!
Мони,Мина и Дианка,много ви благодаря,момичета за хубавите отзиви!
garlutti,добре дошла,благодаря за високата оценка на моето местенце,много ми е приятно да прочета такива похвални слова!
Леви,много ми е драго да те посрещна тук!Аз отдавна знам за твоя блог и често го преглеждам,само дето още не съм открила от къде да се абонирам за него,но след малко пак ще отида да потърся начин.
Благодаря ти,одобрението ти изключително много ме радва,и е чест за мен да получа такава висока оценка!
Прекрасен ден на всички,скъпи приятели!
Страхотни са!
ОтговорИзтриванепоздрави и на двете ви!
Траянка,благодаря ти,мила!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
аз съм Жоро, пробвах го, сложих и балсамаво цет малко и лъжица мед, а яйцата ги разбих и стана просто СУПЕР! ПАК ЩЕ СИ НАПРАВЯ! А КАКВО ВИНО ПИЯТ, МММММММММММММММ
ОтговорИзтриванеЖоро,радвам се,че ти харесва рецептата!
ИзтриванеНе съм пробвала с разбити яйца,така ще добие вид на фритата,което също е вкусен вариант.Благодаря за хубавите отзиви!