Не бях правила до сега миш-маш,печен във фурната!Идея ми даде Вера,за което й благодаря,много ми хареса,и мисля за напред все така да го правя!
Продукти:
2 ч.ч. пасирани домати
4 печени чушки,нарязани
2 малки глави стар лук на по-едро
2 скилидки чесън на филийки
3 яйца
150 гр. краве сирене-натрошено
2 с.л. олио
1 ч.л. захар или мед
риган,черен пипер
Пасирайте 2 чаши нарязани домати.Изсипете ги в тавичка.Добавете пипера,лука,чесъна,ригана и олиото,разбъркайте.
Сложете в предварително заграта на 200 гр фурна.
През това време смесете намачканото сирене с разбитите яйца.
Когато водата от доматения сос се изпари и той се сгъсти достатъчно добавете захарта,разбъркайте.Така ще убиете киселинността на доматите.
Ако все пак сосът ви е доста рядък,Вера препърачва да сгъстите с лъжица брашно,размито в малко водичка.
Когато водата от доматения сос се изпари и той се сгъсти достатъчно добавете захарта,разбъркайте.Така ще убиете киселинността на доматите.
Ако все пак сосът ви е доста рядък,Вера препърачва да сгъстите с лъжица брашно,размито в малко водичка.
Добавете яйцата и сиренето,разбъркайте да се хомогенизират с доматения сос и върнете във фурната,докато яйцата се стегнат.
Прекрасна идея за приготвянето на миш-маша! СЪс сигурност ще изпробвам рецептата съвсем скоро, благодаря ти! :)
ОтговорИзтриванеЕликсирче, обожавам миш-маш!!!
ОтговорИзтриванеСледващия път (което ще е съвсем скоро) ще го направя по този начин.
Благодаря ти сърдечно за споделената рецепта!:-)))
Уютна вечер!:-)
Много добро предложение. Ние обичаме миш-маша без домати и бих импровизирала какво ще се получи на фурна. Ако съдя по твоята вкусотия, ще стане шеметно.
ОтговорИзтриванеЗаповядай в моя блог да ти дам и аз една скромна награда. С хилядите благодарности за прекрасните вкусотии, за вярата ти в моя блог и стимулът, който ми даде.
Аууу :) никога не съм се сещала да го приготвя така миш-маша, но и на мен идеята много ми харесва!! Е, няма как, Еликсирче - ще се пробва :)
ОтговорИзтриванеЕва,Мони,Нина и Мина,благодаря ви,момичета,радвам се,че идеята ви допада,да ви е сладко!Убедена съм,че ще ви хареса,много е вкусно!
ОтговорИзтриванеМина,и аз не се бях сещала,ама то покрай форумите и блоговете колко неща може да научи човек за наша радост.
Даже на мъжа ми,дето не е фен на миш-маша,му се услади,и то много.
Нинче,ей сега ще прескоча при теб да си взема наградката с най-голямо удоволствие!
Хубав ден,скъпи дами!
Това задължително ще го пробвам. Тъкмо като за мен - мързеливо :))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Илианче,много ми е драго да те посрещна в моето скромно кътче!Надявам се и друг път да си мой гост,много ще ми е приятно!
ОтговорИзтриванеДано ти хареса рецептата,да ви е сладко!
И аз така го правя,защото всички в къщи са "луди" за вкуса миш-маш-а,но не и за външния му вид.А,като се запече,добива по "гратен"-нов вид.Поздравления,че си се сетила да публикуваш!
ОтговорИзтриванеКога се добавят чушките .. никъде не видях ...
ОтговорИзтриванеКога се добавят чушките ? :)
ОтговорИзтриванеКогато се добави и пипера :-D
ОтговорИзтриване