9 юни 2011 г.

миш-маш на фурна






Не бях правила до сега  миш-маш,печен във фурната!Идея ми даде Вера,за което й благодаря,много ми хареса,и мисля за напред все така да го правя!


Продукти:

2 ч.ч. пасирани домати
4 печени чушки,нарязани
2 малки глави стар лук на по-едро
2 скилидки чесън на филийки
3 яйца
150 гр. краве сирене-натрошено
2 с.л. олио
1 ч.л. захар или мед
риган,черен пипер


даже още излиза пара :)


Пасирайте 2 чаши нарязани домати.Изсипете ги в тавичка.Добавете пипера,лука,чесъна,ригана и олиото,разбъркайте.





Сложете в предварително заграта на 200 гр фурна.
През това време смесете намачканото сирене с разбитите яйца.
Когато водата от доматения сос се изпари и той се сгъсти достатъчно добавете захарта,разбъркайте.Така ще убиете киселинността на доматите.
Ако все пак сосът ви е доста рядък,Вера препърачва да сгъстите с лъжица брашно,размито в малко водичка.




Добавете яйцата и сиренето,разбъркайте да се хомогенизират с доматения сос и върнете във фурната,докато яйцата се стегнат.

 





Можете да сложите повече яйца,аз го направих само с три заради дъщеря ми,че така го искаше,но определено ще поеме още !


11 коментара:

  1. Прекрасна идея за приготвянето на миш-маша! СЪс сигурност ще изпробвам рецептата съвсем скоро, благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче, обожавам миш-маш!!!
    Следващия път (което ще е съвсем скоро) ще го направя по този начин.
    Благодаря ти сърдечно за споделената рецепта!:-)))
    Уютна вечер!:-)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добро предложение. Ние обичаме миш-маша без домати и бих импровизирала какво ще се получи на фурна. Ако съдя по твоята вкусотия, ще стане шеметно.
    Заповядай в моя блог да ти дам и аз една скромна награда. С хилядите благодарности за прекрасните вкусотии, за вярата ти в моя блог и стимулът, който ми даде.

    ОтговорИзтриване
  4. Аууу :) никога не съм се сещала да го приготвя така миш-маша, но и на мен идеята много ми харесва!! Е, няма как, Еликсирче - ще се пробва :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ева,Мони,Нина и Мина,благодаря ви,момичета,радвам се,че идеята ви допада,да ви е сладко!Убедена съм,че ще ви хареса,много е вкусно!
    Мина,и аз не се бях сещала,ама то покрай форумите и блоговете колко неща може да научи човек за наша радост.
    Даже на мъжа ми,дето не е фен на миш-маша,му се услади,и то много.
    Нинче,ей сега ще прескоча при теб да си взема наградката с най-голямо удоволствие!

    Хубав ден,скъпи дами!

    ОтговорИзтриване
  6. Това задължително ще го пробвам. Тъкмо като за мен - мързеливо :))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Илианче,много ми е драго да те посрещна в моето скромно кътче!Надявам се и друг път да си мой гост,много ще ми е приятно!
    Дано ти хареса рецептата,да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз така го правя,защото всички в къщи са "луди" за вкуса миш-маш-а,но не и за външния му вид.А,като се запече,добива по "гратен"-нов вид.Поздравления,че си се сетила да публикуваш!

    ОтговорИзтриване
  9. Кога се добавят чушките .. никъде не видях ...

    ОтговорИзтриване
  10. Кога се добавят чушките ? :)

    ОтговорИзтриване