Рецептата е много популярна в блоговото пространство,но аз си я записах от Фиеста ТВ,предаването на Джулия и Жак Пепен.
Любопитството ми бе провокирано от галетата,с която поръсиха зеленчуците ,което е новост за мен и исках да разбера как е на вкус.
Веднага докладвам резултата - вкусно е!
Съчетание от сочни зеленчуци с хрупкава коричка!
Продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
2 картофа
1 бял лук
1 домат
2 скилидки чесън
2 филии сух хляб
копър,бял пипер,зехтин
Зеленчуците се измиват и нарязват на шайби.
Патладжанът се осолява и оставя за 20 мин. да си пусне горчивината,след което се измива и подсушава.
Патладжанът се осолява и оставя за 20 мин. да си пусне горчивината,след което се измива и подсушава.
Филиите хляб се смилат в блендер,докато станат на трохи - прясна галета.
Намаслете дъното на тавичка за печене със зехтин.
Подреждат се зеленчуците като се застъпват като керемидки.
Поръсват се със сол и бял пипер,копър и резенчета чесън .
Пекат се в загрята фурна на 190 гр. ,докато картофите омекнат,защото на тях им трябва най-много време.
За по-богат вкус на финала може да поръсите ястието с пармезан или настърган кашкавал.
Галетата придава на ястието плътност и хрупкавост.
Изгледжат невероятно хрупкави!
ОтговорИзтриванеАко знаеш от кога се каня да сготвя рататуй. Страхотно изглежда! Поздравления!
ОтговорИзтриванеПрекрасен рататуй! С тази хрупкава коричка сигурно е трепач!:-))))
ОтговорИзтриванеСлед като пробвах пържолките ти, съм сигурна, че и тази рецепта ще ми допадне! Ще я пробвам тези дни и ще се похваля :))
ОтговорИзтриванеРАТАТУЙЙЙЙЙЙ:))) ОООООООБИЧАМ!
ОтговорИзтриванеТвоят е неуписуемо апетитен и ще се пробва скоро пък и ми е май в диетата като изключа галетата:)
Силни прегръдки!
Еликсир, страхотно предложение!Копирам си рецептата - изпуснала съм го това предаване на мосю Пепен и мисис Чайлд:))).
ОтговорИзтриванеОхооо ето от къде идвал този аромат! Чудесно предложение и мнoго добра презентация, Еликсирче!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и прекрасна вечер!
Мммм - блаженство!! Фантастично предложение, Еликсирче - и така примамливо хрупкаво и колоритно изглежда!! Идва ми да се пресегна през монитора :)
ОтговорИзтриванеЕликсирче, както винаги ни поднасяш нещо много вкусно, а едновременно с това и лесно за приготвяне!
ОтговорИзтриванеПредставям си само колко е ароматен този рататуй, бих го хапнала с удоволствие!
Хубава вечер!
Елексирче, пак страхотно предложение, лесно, вкусно и хрупкаво точно по мой вкус. Веднага влиза в графа любими.... :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Траянче и Мони,благодаря ви!Да,зеленчуците стават хрупкаво-сочни и са много вкусни!
ОтговорИзтриванеЕми,мерси!Ето,време е значи да го направиш,дано ти хареса!
Ели Ганова,Ели Димева,Зиче и Аелис,благодаря и на вас,надявам се да ви хареса рецептата,ще се радвам да споделите!
Мина и Мариетка,много сте мили!Нали знаете,че при мен сложна рецепта няма да срещнете,та и този път съм заложила на вярната и любима комбинация-бързо,лесно,вкусно!
То май така трябваше да си нарека блога,че хората като прочетат Кулинарен еликсир си мислят,че кой знае какъв корифей на кулинарията се е развихрил тук,пък то.....аз :)))!
Благодаря за вниманието на всички,спокоен и усмихнат ден!
Ох, много примамващо лятно ястие. Вариантът ти ми допада и ще се опита :)
ОтговорИзтриванеСлънчево лято :)
Благодаря ти,Инче!Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеМного леко и ароматно предложение! Този вариант и на мен много ми хареса :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави :-)
Благдаря ти,Миленка,много ме радва одобрението ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна нощ! :)
Наистина този рататуй възбужда по-голям интерес с тези хрупкави зеленчуци. Ще го пробаме това лято, аз си чакам домашните бели патладжани :))
ОтговорИзтриванеЛека нощ!
Пепи,ще чакам отзиви като го направиш!С бели патладжани ще е чуден!Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Еликсирче, много хубаво това нещо! Пак ще го правя :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Ели,ей това е хубава новина!Много ти благодаря,че се довери на рецептата и че сподели впечатленията си!Да ви е сладко и занапред!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица ти пожелавам!
Еликсир,
ОтговорИзтриванеЧудесене е този рататуй!С тази хрупкава коричка...Хубава снимка!Още като гледахме едноименния филм,с дъщеря ми си го сготвихме.От тогава трайно е на нашата трапеза,а сега ще го приготвя по твоя вариант.Благодаря за споделената рацепта.Поздравления за чудесния блог!
Бети,добре дошла и благодаря за толкова милите думи,много си мила!Ще се радвам да опиташ и този вариант,дано ви хареса!
ОтговорИзтриванеПрясната галета дава интересен отенък на вкуса.
Благодаря за комплиментите за блога,чувствай се винаги поканена тук,ще ми е приятна компанията ти!
Поздрави от мен!
Еликсир, благодаря ти много за тази рецепта! Стана много вкусно, аз сложих микс провансалски подправки вместо копър. Определено ще повторя! :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Марийче,благодаря за доверието и интереса към рецептата,и че сподели отзиви!Радвам се,че ви е харесало ястието!Разбира се подправките могат да бъдат всякакви любими,колкото повече аромат,толкова по-добре!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави имаш и от мен! :)
Изглежда, а и сигурно е много вкусно.
ОтговорИзтриванеМного благодаря!Вкусно е да,а ако се поръси и с пармезан или твърд кашкавал ще е още по-вкусно!
ОтговорИзтриване