10 октомври 2011 г.

пилешки кюфтета с кашкавал




Рецептата е на  Ивето   и ви я препоръчвам горещо,защото е много сполучлива,бърза и вкусна!!
До сега не бях приготвяла нищо с пилешка кайма и за първи път си употребих блендера в тази насока -т.е. сама да си смеля кайма,така че рецептата ми беше полезна и за това!







Продукти:

500 гр. пилешки пържоли от бут без кожа
50-100 гр. ситно настърган кашкавал
1 филия хляб,смляна в блендера на прясна галета
магданоз,сол,чубрица,черен пипер,1 с.л. лимонов сок


Приготвяне:

Измийте и подсушете пържолите,нарежете ги на парчета.Смелете ги на кайма с блендер или кухненски робот.Прехвърлете каймата в купа.
Смелете в блендера 1 филия хляб и магданоза.Прибавете ги съм каймата заедно с настъргания кашкавал,лим. сок,сол,чубрица и черен пипер.Объркайте добре.
Не се слага яйце - доста се замислих дали ще стане без него,но се въздържах и се убедих ,че става .Явно кашкавала изпълнява спойващата  функция в този случай.

Оформете кюфтенца и ги изпържете в мазнина.
Аз пробвах и 2 броя оваляни в брашно преди да ги изпържа,но без брашното кюфтенцата стават с по-хубава златиста коричка от кашкавала.







23 коментара:

  1. Ау, СУПЕР! Обезателно ще ги направя, че съм на пилешка вълна:) Предполагам, че ако ги опека на сух тиган пак ще станат :)
    Мерси, Еликсирче за споделената рецепта:)
    Хубава седмица:)

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче, голяма вкусотия си ни предложила! Честито за наградите, и аз си ги имам :))!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглеждат, Роси! Благодаря за споделената рецепта, мила и честити награди! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ах на как кюфтенцатааа!Кака няма нищо да ви направи!
    Само ше ви боцна и...:)))
    Чудесна рецепта,която задължително ще направя!
    Благодаря Еликсирче!
    Прегръдки и уютна есенна вечер:)
    Поздрави на цялото домочадие:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ех,защо ги нямаше вчера!Тъкмо се чудех какво да измайсторя за едни внезапни гости. Излязох от ситуация с бързи шницели,които ще покажа съвсем скоро. А твоите кюфтенца ще спретна, но може би ще използвам пуешко месо. Отдавна се каня да го смеля и да пробвам кюфтенца с него!Сега ще влезе в употреба.
    И да не забравя да те поздравя за страхотните награди- винаги си ги заслужавала! Пожелавам ти още много подобни награди!
    Приятна и спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  6. Еликсирче,
    и аз съм с предубеждение към пилешката кайма,
    но твоите кюфтенца са страшно апетитни!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Роси, мила, как навреме се появява тази страхотна рецепта :) Тези дни съм на пилешка вълна и определено вече имах нужда от разнообразяване. Ще се пробва обезателно, само трябва да разреша проблема с липсата на блендер.
    А за наградите - честито! И двете много заслужени и много отиват на прекрасния човек, който си :) Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Браво на автора за идеята, а на теб за чудесното изпълнение! Но и аз ще изчакам с пробата, поне докато си набавя блендер-онзи ден правих едни парти кюфтенца без блендер и ги кълцах 2 часа;-)
    Наградите са си заслужени отвсякъде-честито!

    ОтговорИзтриване
  9. Еликсирче,много добре изглеждат кюфтенцата ти!Аз правя много често у дома,но с малко по-различни продукти и са любими на децата ми.Някой ден ще им дойде реда и в блога.
    Поздравления за чудесните награди!Идват точно при подходящия човек!

    Прегръдки! (::

    ОтговорИзтриване
  10. Кюфтенцата изглеждат много сочни. И съм убедена, че са такива, защото са пържени :)
    Сега обаче ми кажи защо дойдох на компютъра, ровя се в блоговете и не мога да се сетя какво щях да търся......Роси, Роси,..... Можеш ли да поемеш малко от вината :)))
    Ще пробвам скоро кюфтенцата на маце, няма как, изглеждайки толкова изкушаващо..... А е още понеделник.
    Лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  11. These look so wonderful and crispy! I love that you've added cheese to your meatballs...delish!

    ОтговорИзтриване
  12. Еликсирче, аз днес ще правя нещо с пилешка кайма, няма да са такива апетитни и сочни кюфтенца, като твоето предложение, но това не пречи следващият път да направя именно тях, нали?:-)))
    Прегръдки и пожелания за уютни есенни дни!

    ОтговорИзтриване
  13. Еликсирче, толкова са апетитни тез кИфтенца...!Както винаги тук е много вкусно!
    Благодаря ти за милите коментари, които пишеш при мен- последният направо ме просълзи...Незнам дали само при мен е така, но вече много месеци Гугъл не ми разпознава профила, затова избягвам да пиша коментари, дори при мен не ме разпознава и пиша като анонимен.Незнам какво става, писна ми!
    Вкусна и усмихната есен от мен!
    мария

    ОтговорИзтриване
  14. Ауууу, Еликсирче - нацели ме точно в слабото място с тези твои уникално вкусни кюфтенца :)!! Изглеждат безумно апетитни!! И поздравления за наградите, мила :)

    Прекрасен ден ти желая!!

    ОтговорИзтриване
  15. Скъпи другарчета,на всички много благодаря за похвалите,хубавите думи и поздравите за наградките!

    Надявам се да опитате и вие кюфтенцата,ще ви харесат,гарантирам!Да ви е вкусно!

    Кокона,нищо не пречи да пробваш на тигана,ще станат и там.

    Нинче,разбира се,че и с пуешко ще станат,направи и ще споделиш отзиви.

    Кате,очаквам да видя "на кака кюфтенцата" да позират на разкошната ти трапеза!:))
    Поздрави и на твоите домашни!

    Дани,по принцип не съм особен фен на пилешката кайма,леко ми е бозава и блудкава на вкус,но с кашкавалчето и подправки станаха бижу,а и не са сухи,а стоят сочни.

    Бети,ще се радвам да видя и твоят вариант в блога ти!

    Мъхче,дано скоро си набавиш блендер,моят е комбиниран с бъркалка за кексово тесто и пасатор,хубава работа ми върши.

    Пепи,пищят ти батериите за заряд,душа,няма ли да им обърнеш внимание най-после :))!

    Пепеляшка,това наистина е много неприятен проблем,понякога и на мен ми се случва да не ме разпознава и да иска да се идентифицирам и влизам с парола.Дано това не те откаже да ми пишеш тук,много ми е драго.А за твоят блог-каквото съм написала е самата истина и така го мисля и чувствам.Без грам излишна куртоазия.Много ми е интересен и ти ми допадаш като стил на изразяване.:))

    Топли прегръдки и пожелания за хубава вечер на всички!

    ОтговорИзтриване
  16. Роси, чудесно предложение! Несъмнено ще се пробва! Честити наградки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Отново много вкусно предложение!
    Благодаря ти, че го сподели с нас!

    Поздрави и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. Зорничка и Леви,благодаря ви,дами!

    Lizzy ,I so glad that you are here again! Thanks for the nice comment! Really a combination of chicken with cheese is very successful and delicious! Try it, I recommend to you!

    ОтговорИзтриване
  19. Страхотни са! Това беше днешният ми обяд. Благодаря за вкусното предложение!

    ОтговорИзтриване
  20. Еее,Деси,ето това е приказка :))!Много си бърза,браво!Благодаря,че се довери на препоръките ми и се радвам,че ти харесаха!Пък и толкова лесно и бързо стават,нали?!

    Хубава вечер ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  21. Чудни кюфтенца-благодаря за споделената рецепта!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  22. О, Еликсир, как жестоко съблазнаваш с тези кюфтенца! Знаех си аз, че не се преглеждат кулинарни странички преди вечеря, ама пусто нетърпение :)
    И искам специално да ти поднеса поздравления от цялото семейство за усуканите питки, онези ароматните - възхитителни, вече 2 пъти ги правя и скоро ще потретя, топят се в устата просто!
    Хубава вечер, Еликсирче!

    ОтговорИзтриване
  23. Живе,и аз ти благодаря,че намина насам да оставиш добра дума!

    Мария,ама как ме радваш само с тези отзиви!Много благодаря,че се отби да споделиш за усуканите питки!И на мен са ми много любими и като вкус ,и като оплетка!

    Сърдечен поздрав и до нови срещи,мила!

    ОтговорИзтриване