Не мога да посоча точен източник на това ястие,защото многократно съм виждала идеята и ми идва добре дошла за изостанала от закуска паста.
Точно тази на снимките е от миналото лято.
У дома,когато половинът свари по нашенски казано макарони,винаги остава в повече,и после се чудя какъв нов прочит да им приложа. :)
Препоръчвам ви този вариант как да рециклирате остатъка,вместо да ги изхвърляте,става много вкусно,търпи импровизации според наличностите и предпочитанията ви!
Продукти:
5 яйца
50 мл. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
около 100 гр. натрошено сирене или извара
купа с предварително сварена паста ,в случая спагети-букатини
кубчета шунка,настърган кашкавал,топено сирене
магданоз,шарена сол,черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете в дълбока купа сварената паста.
Добавете продукти по ваш избор-при мен шунка,топено и натрошено краве сирене,настърган кашкавал.Сложете подправки.
Добавете продукти по ваш избор-при мен шунка,топено и натрошено краве сирене,настърган кашкавал.Сложете подправки.
Чукнете вътре и яйцата,разбъркайте.Според гъстотата добавете прясно и кисело мляко.
Изсипете в подходящ съд,заравнете и печете в загрята фурна,докато се стегнат яйцата.
Аз използвах направо дълбок тиган с термоустойчива дръжка.
Бързо,лесно и вкусно!
А бе, останалата паста няма да я изхвърля, но все се затруднявам как да я оползотворя :) Роси, чудесна идея предлагаш !
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Роси, кога се върна кога публиикува!Харесва ми този втори прочит!
ОтговорИзтриванеХубав утрешен ден!
Роси, толкова апетитно изглежда с този загар!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!
Прегръдки, мила и хубав вторник!
Много добър "нов прочит" на изостаналите макарони. Обичам такива комбинации :) и ще се възползвам от идеята. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Роси, тези полувинки явно всичките обичат да варят големи количества макарони, защото често се сблъсквам с проблема за остатъка. Е, сега вече имам идеята, така, че да вари колкото си иска:):):). Изглежда ми доста вкусно тази фритата! Роси, как минаха почивните дни?! Пожелавам ти прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеРоси, фритата изглежда чудесно! Много добра идея за оползотваряване на изостанала паста... само дето при нас рядко остава :). Но си запазвам рецептата, за всеки случай :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Момичета,радвам се,че и на вас се харесва идеята!
ОтговорИзтриванеБети,то публикуването лесно,когато е сготвено и снимано преди цяла година :),а и снимките само чакаха да ги кача тук и ....готово :)).
Кате,минаха неусетно,благодаря,че попита!
Хубав вторник на всички! :)
Видях, аз, че готвено отдавна, но и да ги сложи човек се изисква време! Очаквам впечатления от кратката ти почивка.Разказваш интересно, а аз обичам да чета!
ИзтриванеБлагодаря ти за усмивката...
Оооо,Бети,да ти призная ослушвам се за снимките от почивката,че не ми се оправят и те,защото права си всяка си иска да й помогнеш малко,особено като не ми е специален апарата.
ИзтриванеНо обещавам по-нататък! :)
А, това на малкият господин у нас ще се хареса много, 'щото е соленко! За разлика от у вас обаче, в нас не остава паста никога и ако правя подобни нещица, я варя специално за случая, Роси. Моят вариант е по-често сладък. Тъкмо мислех скоро да правя и пусна рецепта, но ще изчакам "феновете" да се порадват първо на твоята ;) Страхотна коричка!
ОтговорИзтриванеВедър и усмихнат ден пожелавам!
Ехааа, страхотно ми допада тази фритата,Роси! Соленко, вкусничко...е, може този път и да не е в малка порция :)))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и ...хубав вторник! :Р
Вкусно, лесно и несъмнено вкусно! Прегръдки, Роси! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,дами,много ми е драго присъствието тук!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного ми допада идеята, Роси! Несъмнено ще бъде много вкусно:)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден:)
Пак чудесна идея ми даваш, Роси!
ОтговорИзтриванеТъкмо се чудех какво да правя останалата юфка.
Поздрави и пожелания за хубав ден :)
Роси, предложението ти е много хубаво! Рядко ми остава паста (спагети, юфка, макарони), но има случаи, в които, ако остане, започва чудене как отново да бъде поднесена. Чудесна идея, благодаря! Прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеЕто и тук малко чоризо да ръснеш, как ще върви само, Роси!! :) На мен често ми остава сварена паста, когато приготвям за мъника, бих могла да я оползотворявам в нещо подобно.
ОтговорИзтриванеБай дъ уей, направих си патладжанки във фризера като твоите :) Много, много съм щастлива!
Целувки!
Леви,Ели,Дани и Мария,благодаря ви и дано ви хареса и на вас!
ОтговорИзтриванеМария,верно ли си ги подготви,аз още се мая,но добре ми напомняш,че е време!
Бъди нащрек,в следващата публикация ще ухае на хляб и масло :) .Целувки и от мен!
Много интересна идея за изостанала паста, Роси :) у нас когато и да правя - все остава, ще те имам предвид следващия път.
ОтговорИзтриванеМного апетитно предложение!
Роси,аз казах,че човек се учи цял живот!Интересно предложение!Чакам снимки и пътепис...
ИзтриванеПрегръдки ,Роси и поздравления за бързата/за приготвяне:))))/ рецепта!Обичам отворени от към съставки рецепти,а твоето предложение е на 300% по мой вкус:)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея Роси! Много ми харесват запечените крайчета на буканите :)
ОтговорИзтриванеТова би ми харесало лично на мен, фен съм на всичко с паста! Идеята е великолепна, добре че си ти да ни напомняш за такива ценни рецепти! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, нивгиш не съм хвърляла изостаналата паста, обаче все е импровизация на макарони на фурна за децата;) Май е време да подходя по-егоистично и да си направя една фритата, а?;)
ОтговорИзтриванеКак беше почивчицата?;)
Хубава сряда от мен!
Мерси,мерси,момичета,дано ви влезе и на вас в употреба идейката!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и лека ви нощ!
Е най-накрая я показа тази фритата ;) Чудесна е!
ОтговорИзтриванеАми крайно време беше,Насе,че бая отлежа,горката :) .Благодаря ти!
ИзтриванеЛека нощ и хубаво утре!