29 октомври 2013 г.

конкильони с шунка и сирена






В Рим видях всевъзможни форми и цветове паста.






 

Обаче точно тази - конкильони (Conchiglioni) ми е убягнала.

Добре,че си имам мило другарче,което да ме зарадва с нея . :))
Още веднъж блягодаря на Пепи Стоева за подаръка !







Приготвих конкильоните почти по тази нейна рецепта , а от другата с кайма и варени яйца имах удоволствието да опитам ,когато й гостувах в Стара Загора - истински разкош за небцето !








Продукти:

250 гр. паста Конкильони
300 мл. готов доматен сос за паста
100 гр. шунка
100 гр. сирене Ементал
100 гр. сирене Скаморца
50 гр. кашкавал
50 гр. маслини без костилка
1 стрък пресен лук
магданоз ( още по-добре да е босилек )
млян черен пипер









Приготвяне:

Сварете пастата във вряща ,подсолена вода.
Желателно е в голяма тенджера,за да може пастата да се разположи на един ред.
Така няма да се налага да я разбърквате против слепване и съответно няма опастност да раздробите лодките.
През това време поставете доматения сос в дълбока купа.
Към него добавете няразаните на кубчета шунка,ементал,скаморца и маслини.
Наситнете магданоза и лука,прибавете ги заедно с щипка млян черен пипер и разбъркайте.
Отцедете пастата и отделете 1/2 ч.ч. от водата,в която сте я сварили.
Подредете лодките в подходяща тавичка.
Напълнете ги с плънката.






На дъното на съда налейте отделената  вода от пастата.
Поръсете конкильоните с настърган кашкавал и запечете в загрята на 190 гр. фурна .






27 коментара:

  1. Росинце, чудесна е! И аз съм й хвърлила око на тази паста от доста време. А Пепи откъде ли я намира, трябва да я попитам. :)
    Вкусна и прекрасна вечер, мила Роси! Прегръдки! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. нелегален внос от Италия е, Гери :)

      Изтриване
    2. Разбрах сега. :) Късметлийка си значи, Пепи.
      А дали мога да я заменя с друг вид паста, имаш ли представа? Нещо подобно, пък макар и по-малко, което отново да напълня и запека?
      Хубав ден и на двете ви с Роси. :)

      Изтриване
    3. Гери,разбира се,че можеш да замениш,а и в София може да има и по-голям избор и да попаднеш точно на такава.По-малките лодчици ще са малко по-трудоемки за пълнене,но пък в краен случай вземи канелони,напълни ги както са сурови със същата плънка,полей ги обилно с по-рядък дом. сос и запечи под фолио ( те ще се сварят при печенето и ще поемат от соса ).Като омекнат поръсваш отгоре кашкавал или резени моцарела,връщаш за кратко във фурната и ой,мале....ще стане чудесийка :)

      Изтриване
    4. Също още по-подходящо би било за канелоните вместо с доматен сос,да се залеят с рядък Бешамел,защото в плънката също има дом. сос и може да стане прекалено,а така с Бешамела вкуса ще се балансира като в лазанята.

      Изтриване
  2. Мммм, точно по наш вкус, Роси!!! Представям си само колко е вкусно :)

    Лека нощ и прекрасно утре, мила!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Aз пък искам тавичката на точки и веднага ти пращам колет с конкилиони :))!
    Чудесна рецепта, Роси! Да ви е сладко!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ваня, да пращам и аз тавичка :)

      Изтриване
    2. И на мен ми харесва тавичката с точките. И другата ми харесва. Моля кажете от къде да си купя? За Ястието какво да кажа, превъзходно изглежда, а съм убедена, че ще е много вкусно.
      Поздрави Петя

      Изтриване
    3. Петя,благодаря ви за комплимента!И двете тавички са купувани отдавна и като тази на точките със сигурност вече няма,защото скоро проверявах.Такава къдрава керамична съм виждала в Техномаркет ет хоум,а иначе моята е от Бътлърс.Също можете да проверите в магазините на http://www.profys.com/Content.aspx?p=10

      Изтриване
  4. Много се радвам, че вижда една "бърза" публикация, Роси :)
    и се радвам, че ти хареса тази паста (паста като паста, но лесно се пълни, а много събира).
    А в Италия тия пасти ... леле, те като нашите сергии с дрехи по пазара накичени!!!!!

    Лека нощ, мило другарче и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми хареса рецептата ако си намеря такива сладури ще ги пробвам.

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички за комплиментите и вниманието!

    Пепи,по моите стандарти направо експресна публикация :) .
    Ама то е,защото нямам търпение да се похваля :) и отново да ти благодаря!

    Тази паста я снимах близо до фонтана Треви ,изпречи ми се на погледа пред едно магазинче за сувенири и тя ,естествено,се продава с тази цел :) .На пазара Кампо дей Фиоре имаше щандове,целите отрупани с паста,от най-различен десен и форми,там беше и най-скъпа.Обаче точно на този пазар бях забравила апарата и не можах да снимам.

    У нас тази паста се среща изключително рядко,така че Ваня,натъпчи един голям колет,и който иска пакет паста ще го разменяме за тавичка на точки,та виж за Италия как ще отпътува цял сервиз :)) .
    Блазе ти на теб ,ти си в Меката на пастата ! :)

    Радвайте се на прекрасното време,приятели и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Ах, Роси, какво изкушение само! Ама тя Пепи Стоева е виновна:) нали:) Неустоимо изглеждащо ястие, особено пък начина на поднасяне в тези красиви съдове! Снимките на пастата са много интересни, аз обожавам да се заглеждам по такива неща: продукти, сувенири, захласвам се:) Прекрасна сряда, миличка!

    ОтговорИзтриване
  8. Разкошни са! И аз имам от Пепита, да е жива и здрава:)

    ОтговорИзтриване
  9. Фантасична рецепта ! С чаша бяло винцееее, каква наслада за душата! Целувки Роси*)

    ОтговорИзтриване
  10. Кате,Траянче и Кате,много ви благодаря,дами!
    Поздрав с усмивка от мен за вас!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, чудна рецепта. Изпълнението и снимките са като за кулинарно списание.
    Докато ги гледах се облизах поне десет пъти.
    Хубави есенни дни.

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, такова слънчице е грейнало в тавичката! Чудесна рецепта, красиво изпълнена!
    Поздравления! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, много апетитно си ги наредила, направо да вземеш вилицата и да започваш. Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  14. Грабна ме рецептата! Все такива хубави подаръци да получаваш, Росинка!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  15. Ели,Танче,Албенче и Зори,благодаря ви,момичета!
    Хубави почивни дни ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  16. Май само аз не съм ги опитвала тези Конкильони! Разкошни са и трябва да се наканя най-после да приготвя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Понеже са трудни за намиране,в момента има на Кауфланд,Даре,аз взех.

      Изтриване
  17. О, фен съм! Много ми хареса представянето, съдчетата ми грабнаха окото, а историята за приятелския жест на Пепи стопли сърцето ми! И искам да съм в Италия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за положителното чувство,Нели!И аз искам да съм в Италия-да си го пожелаем взаимно!Прегръдка!

      Изтриване