В Рим видях всевъзможни форми и цветове паста.
Обаче точно тази - конкильони (Conchiglioni) ми е убягнала.
Добре,че си имам мило другарче,което да ме зарадва с нея . :))
Още веднъж блягодаря на Пепи Стоева за подаръка !
Приготвих конкильоните почти по тази нейна рецепта , а от другата с кайма и варени яйца имах удоволствието да опитам ,когато й гостувах в Стара Загора - истински разкош за небцето !
Продукти:
250 гр. паста Конкильони
300 мл. готов доматен сос за паста
100 гр. шунка
100 гр. сирене Ементал
100 гр. сирене Скаморца
50 гр. кашкавал
50 гр. маслини без костилка
1 стрък пресен лук
магданоз ( още по-добре да е босилек )
млян черен пипер
Приготвяне:
Сварете пастата във вряща ,подсолена вода.
Желателно е в голяма тенджера,за да може пастата да се разположи на един ред.
Така няма да се налага да я разбърквате против слепване и съответно няма опастност да раздробите лодките.
През това време поставете доматения сос в дълбока купа.
Към него добавете няразаните на кубчета шунка,ементал,скаморца и маслини.
Наситнете магданоза и лука,прибавете ги заедно с щипка млян черен пипер и разбъркайте.
Отцедете пастата и отделете 1/2 ч.ч. от водата,в която сте я сварили.
Подредете лодките в подходяща тавичка.
Напълнете ги с плънката.
На дъното на съда налейте отделената вода от пастата.
Поръсете конкильоните с настърган кашкавал и запечете в загрята на 190 гр. фурна .
Росинце, чудесна е! И аз съм й хвърлила око на тази паста от доста време. А Пепи откъде ли я намира, трябва да я попитам. :)
ОтговорИзтриванеВкусна и прекрасна вечер, мила Роси! Прегръдки! :)))
нелегален внос от Италия е, Гери :)
ИзтриванеРазбрах сега. :) Късметлийка си значи, Пепи.
ИзтриванеА дали мога да я заменя с друг вид паста, имаш ли представа? Нещо подобно, пък макар и по-малко, което отново да напълня и запека?
Хубав ден и на двете ви с Роси. :)
Гери,разбира се,че можеш да замениш,а и в София може да има и по-голям избор и да попаднеш точно на такава.По-малките лодчици ще са малко по-трудоемки за пълнене,но пък в краен случай вземи канелони,напълни ги както са сурови със същата плънка,полей ги обилно с по-рядък дом. сос и запечи под фолио ( те ще се сварят при печенето и ще поемат от соса ).Като омекнат поръсваш отгоре кашкавал или резени моцарела,връщаш за кратко във фурната и ой,мале....ще стане чудесийка :)
ИзтриванеСъщо още по-подходящо би било за канелоните вместо с доматен сос,да се залеят с рядък Бешамел,защото в плънката също има дом. сос и може да стане прекалено,а така с Бешамела вкуса ще се балансира като в лазанята.
ИзтриванеИма я в Кауфланд.
ИзтриванеМммм, точно по наш вкус, Роси!!! Представям си само колко е вкусно :)
ОтговорИзтриванеЛека нощ и прекрасно утре, мила!!!!
Aз пък искам тавичката на точки и веднага ти пращам колет с конкилиони :))!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта, Роси! Да ви е сладко!
Прегръдка!
Ваня, да пращам и аз тавичка :)
ИзтриванеИ на мен ми харесва тавичката с точките. И другата ми харесва. Моля кажете от къде да си купя? За Ястието какво да кажа, превъзходно изглежда, а съм убедена, че ще е много вкусно.
ИзтриванеПоздрави Петя
Петя,благодаря ви за комплимента!И двете тавички са купувани отдавна и като тази на точките със сигурност вече няма,защото скоро проверявах.Такава къдрава керамична съм виждала в Техномаркет ет хоум,а иначе моята е от Бътлърс.Също можете да проверите в магазините на http://www.profys.com/Content.aspx?p=10
ИзтриванеМного се радвам, че вижда една "бърза" публикация, Роси :)
ОтговорИзтриванеи се радвам, че ти хареса тази паста (паста като паста, но лесно се пълни, а много събира).
А в Италия тия пасти ... леле, те като нашите сергии с дрехи по пазара накичени!!!!!
Лека нощ, мило другарче и хубаво утре!
Много ми хареса рецептата ако си намеря такива сладури ще ги пробвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за комплиментите и вниманието!
ОтговорИзтриванеПепи,по моите стандарти направо експресна публикация :) .
Ама то е,защото нямам търпение да се похваля :) и отново да ти благодаря!
Тази паста я снимах близо до фонтана Треви ,изпречи ми се на погледа пред едно магазинче за сувенири и тя ,естествено,се продава с тази цел :) .На пазара Кампо дей Фиоре имаше щандове,целите отрупани с паста,от най-различен десен и форми,там беше и най-скъпа.Обаче точно на този пазар бях забравила апарата и не можах да снимам.
У нас тази паста се среща изключително рядко,така че Ваня,натъпчи един голям колет,и който иска пакет паста ще го разменяме за тавичка на точки,та виж за Италия как ще отпътува цял сервиз :)) .
Блазе ти на теб ,ти си в Меката на пастата ! :)
Радвайте се на прекрасното време,приятели и поздрави от мен!
Ах, Роси, какво изкушение само! Ама тя Пепи Стоева е виновна:) нали:) Неустоимо изглеждащо ястие, особено пък начина на поднасяне в тези красиви съдове! Снимките на пастата са много интересни, аз обожавам да се заглеждам по такива неща: продукти, сувенири, захласвам се:) Прекрасна сряда, миличка!
ОтговорИзтриванеРазкошни са! И аз имам от Пепита, да е жива и здрава:)
ОтговорИзтриванеФантасична рецепта ! С чаша бяло винцееее, каква наслада за душата! Целувки Роси*)
ОтговорИзтриванеКате,Траянче и Кате,много ви благодаря,дами!
ОтговорИзтриванеПоздрав с усмивка от мен за вас!
Роси, чудна рецепта. Изпълнението и снимките са като за кулинарно списание.
ОтговорИзтриванеДокато ги гледах се облизах поне десет пъти.
Хубави есенни дни.
Роси, такова слънчице е грейнало в тавичката! Чудесна рецепта, красиво изпълнена!
ОтговорИзтриванеПоздравления! Хубава вечер!
Роси, много апетитно си ги наредила, направо да вземеш вилицата и да започваш. Прегръдки, мила!
ОтговорИзтриванеГрабна ме рецептата! Все такива хубави подаръци да получаваш, Росинка!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ели,Танче,Албенче и Зори,благодаря ви,момичета!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни ви пожелавам!
Май само аз не съм ги опитвала тези Конкильони! Разкошни са и трябва да се наканя най-после да приготвя :)
ОтговорИзтриванеПонеже са трудни за намиране,в момента има на Кауфланд,Даре,аз взех.
ИзтриванеО, фен съм! Много ми хареса представянето, съдчетата ми грабнаха окото, а историята за приятелския жест на Пепи стопли сърцето ми! И искам да съм в Италия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за положителното чувство,Нели!И аз искам да съм в Италия-да си го пожелаем взаимно!Прегръдка!
Изтриване