1 февруари 2015 г.
мъфини със сушен пъпеш,локум и кандирани портокалови корички
Продукти:
1 яйце
100 мл. прясно мляко
100 мл. олио (от гроздови семки)
3/4 ч.ч. захар
1/2 п. бакпулвер
1+1/2 ч.ч. брашно
1/2 кутийка локум
50 гр. кандирани портокалови корички
100 гр. сушен пъпеш (или други сушени плодове)
кората и сока ( около 40 мл. ) на 1 мандарина ( или портокал )
Приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера.
Нарежете на кубчета сушения пъпеш,локума и кандираните корички ,и ги оваляйте в 1 с.л. пудра захар ,за да не се слепват.
В купа разбийте яйцето,захарта,олиото и прясното мляко.
Към тях добавете брашното с бакпулвера.
Разбийте за кратко.
Прибавете локума,коричките,суш. пъпеш,сока и настърганата кора на 1 мандарина.
Хомогенизирайте и с тази смес напълнете до 2/3 от обема на хартиени капсули ,поставени в гнезда за мъфини .
Изпечете в загрята на 170 гр. фурна до суха клечка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Идеални са, Роси! Никога не мога да ги направя така съвършенно еднакви! Черпя се с едничко, тъкмо пия закъсняло следобедно кафе! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка! Хубава вечер!
Цяла плодова фиеста, представям си колко са ароматни само. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Роси, и хубава вечер!
Ах, че ароматни и сладки тез мъфинки! Много хубави, Роси. Чудя се от къде е тоз сушен пъпеш? Правиш го или купуваш?
ОтговорИзтриванеМного добре, Роси! Много добре. Съвсем сезонни. И чудесни за неделя. Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеСушен пъпеш???, Само не ми казвай, че сама го суши, Роси...остава и диня да се суши...
ОтговорИзтриванеХм...
Интересни са мъфинките с този пъпеш.
Мм, със сушен пъпеш. Хубава хрумка! Само мога да си представя вкуса им още след първата хапка. :-) Топла прегръдка и щастлива първа седмица на февруари!
ОтговорИзтриванеСтрахотни ароматни и апетитни закачки си спретнала!
ОтговорИзтриванеВземам си едничко!
Прегръдки!
Много интересно предложение, Роси! Аз не съм опитвала сушен пъпеш досега, но като гледам тези вкустотии, няма да е така дълго време! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеОууу, чуднички мъфини, Роси! Знаеш колко са на почит у дома и често се правят. Май точно със сушени плодове не съм правила, но ще те последвам в скоро време.
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила и хубава нова седмица!
Прекрасни са! Много вкусни снимки си направила, Роси! Взимам си една за следобедното кафе.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ех, че свежи и пролетни:)Поздрави, Роси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за позитивните коментари,идват ми супер стимулиращо в началото на седмицата!
ОтговорИзтриванеСушен пъпеш продават в някои магазини плод-зеленчук,в картонени кутии има най-различни сушени плодове и продават от тях на грамаж по желание.Пъпеш се среща рядко,но може да го замените например със сушен ананас или джинджифил или всякакви други сушени плодове.
Поздрави на всички и успешна нова седмица,другарчета!
Чудесни мъфини Роси.Рядко използвам формата за мъфини, но тази рецепта със сушен пъпеш ме изкушава да я приготвя.Прекрасни снимки Роси.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Аз ще си взема един и ще му се насладя със следобедното кафе. Прегръдка, Роси! :)
ОтговорИзтриванеЕли и Ева,радвате ме,дами,благодаря ви за вниманието!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси, толкова са красиви, направо съвършени, тези мъфинчета! Обичам да слагам локум, ядки и сушени плодове в някои теста. Не съм опитвала досега пъпеш и ще потърся.
ОтговорИзтриванеХубав следобед! Прегръдка!
Като гледам не само мен ме е хванала мъфинмания, но и твоите ми харесват та си ги записвам!
ОтговорИзтриванеПрекрасни малки бижута -
ОтговорИзтриванестрахотна комбинация от аромати и вкусове, Роси,
а снимките - неустоимо изкушаващи...
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден!
Благодаря ви за вниманието и милите коментари,хубава сряда!
ОтговорИзтриванеСкъпа, както още съм леко изморена, с удоволствие бих се подсилила с едно поне:))) Прелестни са. Прегръдки и прекрасен февруари!
ОтговорИзтриванеКате,пак си скиторила по немскоговорящи вилаети,усещам,чакам разкази в картинки!И добре дошла!
ИзтриванеКак си ги наредила апетитно! :)
ОтговорИзтриванеСухите плодове овалвам в брашно, а ти предлагаш в пудра захар. Умна идея! Ще я ползвам!
Прегръдка!
Радвам се,че мога да съм полезна с мъничка частица на кулинар с толкова богът и дълъг опит,Инче,прегръдка и от мен!
ИзтриванеА, тези вкусотийки без малко да ги пропусна (резил)!!! Така подканващо си ги подредила, че човек няма как да остане равнодушен към тях :) прекрасни са, Роси!!
ОтговорИзтриванеМерси,мила! :)
Изтриване