24 септември 2014 г.
панирани свински бон филенца с горчица
Тази рецепта си бях харесала от книгата Кулинарна енциклопедия,която чрез жребий попадна при Тони.
Докато дойде деня на тегленето успях да й хвърля бегъл поглед и тази рецепта ми хвана окото като бърза,лесна и съвсем по наш вкус.
Получиха се много сочни медальони,гарнирани с леко кисело сладко от вишни бяха страхотна вечеря.
От остатъка от панировката изпекох палачинката,която позира зад филенцата.
Продукти:
500-600 гр. свинско бон филе
марината :
соев сос,мащерка,червен и черен пипер,къри,2 с.л. зехтин
за панировката - с гъстота на палачинково тесто:
2 яйца
3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. брашно
1 с.л. мека горчица
сол,черен пипер,къри,магданоз,инд.орехче
допълнително масло + олио или зехтин за пържене
Приготвяне:
Нарежете месото на шайби с дебелина около 1 см. и ги приплескайте с гладката страна на чукчето.
Мариновайте ги в изброените за целта подправки ,соев сос и зехтин.
Разбийте продуктите за панирането.
Загрейте в тиган малко мазнина,след което намалете котлна на средна степен .
Потапяйте филенцата в панировката и веднага ги изпържете от двете страни.
Стават бързо,наблюдавайте ги.
Ако сте оставили медальоните по-дебели и в средата месото не е успяло да се изпече,може да ги наредите в тавичка,покрита с хартия за печене и да ги запечете във фурната на 220 гр. за 5 мин.
Със същата панировка можете да направите рибни или пилешки филета ,те със сигурност ще успеят да се изпекат,докато ги панирате и няма да имат нужда от запичане във фурната.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Приказка!
ОтговорИзтриванеМного апетитни филенца, Роси! :) Ще пробвам обезателно панировката с горчица, звучи ми много интересно, а и вкусно! :) Прегръдка!
ОтговорИзтриванеу дома бонфилета приготвя половинката и винаги на скара :) ще му покажа твоята рецепта, Роси :)
ОтговорИзтриванеРоси, много апетитно предложение !
ОтговорИзтриванеОсобено с участието на вишните :)
Прегръдка и спокойна вечер!
Прекрасни са, Роси! :)
ОтговорИзтриванеАу, ама много е вкусно това, ще се пробва, тъкмо търсех рецепта за нещо интересно и вкусно със свинско, което да не става сухо, много ми харесва! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеОпределено вече си е студено и такива вкусни нещица са много тачени. Ама и как апетитно ги представяш, Роси, нямаш милост! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче мило!
Изглеждат превъзходно, Роси!
ОтговорИзтриванеИ палачинката си заслужава :)
Както винаги, разкошно предложения , Роси! И наистина и с пилешко и риба ще се получи добре.
ОтговорИзтриванеМда, иде зима, ще наблегнем на мръвките;) Много, много ми харесват. Поздрави, Роси!
ОтговорИзтриванеЖестоки са, Роси:) Много апетитни!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Роси, много апетитни филенца! Съвсем за хладните дни, които ни "сполетяха" :)
ОтговорИзтриванеИ панировката ми харесва, никога не съм правила със сметана.
Прегръдки , мила и до скоро :)
Много вкусно изглеждат, Роси! Виждам публикацията ти точно по обяд, а съм пропуснала да хапна... Не бих пропуснала и палачинката..
ОтговорИзтриванеПрекрасни са!
Поздрави!
Благодаря ви за коментарите и отделеното време ,дами!
ОтговорИзтриванеПожелавам на всички успешен ден!
Искам всичко от снимката! :))
ОтговорИзтриванеЕ, не е честно, тъкмо ги преживях тези филенца и другите неща, след ФБ атаката и сега отново ми напомни за тях по неустоим начин. Изкусителка си и това е. Прекрасна вечер, Роси!
ОтговорИзтриванеСтрахотни, чудни, ароматни и т.н. и т.н...Искам!
ОтговорИзтриванеДали да не си дръпна чинийката?..
Весе,Кате и Аура,много ме радвате,момичета!Прекрасен петък!
ОтговорИзтриванеРазкошно предложение, Роси,
ОтговорИзтриванеизглежда много апетитно, ароматно и вкусно...
Поздрави за теб и благодаря за чудесните идеи.
Ама наистина изглеждат невероятно! Ще се пробват Роси! прегръдки*)
ОтговорИзтриванеДианка и Кате,благодаря ви ,дами!Нека е една слънчева и позитивна седмица!
ОтговорИзтриванеМного апетитни тия филенца, Роси - не знам как съм ги пропуснала толкова време да ги съзра... Със сигурност ще се пробват и :) убедена съм, младежът ще ги оцени подобаващо!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила!!!