24 септември 2014 г.

панирани свински бон филенца с горчица




 Тази рецепта си бях харесала от книгата Кулинарна енциклопедия,която чрез жребий попадна при Тони.
Докато дойде деня на тегленето успях да й хвърля бегъл поглед и тази рецепта ми хвана окото като бърза,лесна и съвсем по наш вкус.
Получиха се много сочни медальони,гарнирани с леко кисело сладко от вишни бяха страхотна вечеря.
От остатъка от панировката изпекох палачинката,която позира зад филенцата.







Продукти:

500-600 гр. свинско бон филе

марината :
соев сос,мащерка,червен и черен пипер,къри,2 с.л. зехтин

за панировката - с гъстота на палачинково тесто:
2 яйца
3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. брашно
1 с.л. мека горчица
сол,черен пипер,къри,магданоз,инд.орехче

допълнително масло + олио или зехтин за пържене







Приготвяне:

Нарежете месото на шайби с дебелина около 1 см. и  ги приплескайте с гладката страна на чукчето.
Мариновайте ги в изброените за целта подправки ,соев сос и зехтин.
Разбийте продуктите за панирането.
Загрейте в тиган малко мазнина,след което намалете котлна на средна степен .
Потапяйте филенцата в панировката и веднага ги изпържете от двете страни.
Стават бързо,наблюдавайте ги.
Ако сте оставили медальоните по-дебели и в средата месото не е успяло да се изпече,може да ги наредите в тавичка,покрита с хартия за печене и да ги запечете във фурната на 220 гр. за 5 мин.






Със същата панировка можете да направите  рибни или пилешки филета ,те със сигурност ще успеят да се изпекат,докато ги панирате и няма да имат нужда от запичане във фурната.

22 коментара:

  1. Много апетитни филенца, Роси! :) Ще пробвам обезателно панировката с горчица, звучи ми много интересно, а и вкусно! :) Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. у дома бонфилета приготвя половинката и винаги на скара :) ще му покажа твоята рецепта, Роси :)

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, много апетитно предложение !
    Особено с участието на вишните :)
    Прегръдка и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ау, ама много е вкусно това, ще се пробва, тъкмо търсех рецепта за нещо интересно и вкусно със свинско, което да не става сухо, много ми харесва! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Определено вече си е студено и такива вкусни нещица са много тачени. Ама и как апетитно ги представяш, Роси, нямаш милост! :)
    Прегръдки, другарче мило!

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат превъзходно, Роси!
    И палачинката си заслужава :)

    ОтговорИзтриване
  7. Както винаги, разкошно предложения , Роси! И наистина и с пилешко и риба ще се получи добре.

    ОтговорИзтриване
  8. Мда, иде зима, ще наблегнем на мръвките;) Много, много ми харесват. Поздрави, Роси!

    ОтговорИзтриване
  9. Жестоки са, Роси:) Много апетитни!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесни са, Роси, много апетитни филенца! Съвсем за хладните дни, които ни "сполетяха" :)
    И панировката ми харесва, никога не съм правила със сметана.
    Прегръдки , мила и до скоро :)

    ОтговорИзтриване
  11. Много вкусно изглеждат, Роси! Виждам публикацията ти точно по обяд, а съм пропуснала да хапна... Не бих пропуснала и палачинката..
    Прекрасни са!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ви за коментарите и отделеното време ,дами!
    Пожелавам на всички успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Искам всичко от снимката! :))

    ОтговорИзтриване
  14. Е, не е честно, тъкмо ги преживях тези филенца и другите неща, след ФБ атаката и сега отново ми напомни за тях по неустоим начин. Изкусителка си и това е. Прекрасна вечер, Роси!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотни, чудни, ароматни и т.н. и т.н...Искам!
    Дали да не си дръпна чинийката?..

    ОтговорИзтриване
  16. Весе,Кате и Аура,много ме радвате,момичета!Прекрасен петък!

    ОтговорИзтриване
  17. Разкошно предложение, Роси,
    изглежда много апетитно, ароматно и вкусно...
    Поздрави за теб и благодаря за чудесните идеи.

    ОтговорИзтриване
  18. Ама наистина изглеждат невероятно! Ще се пробват Роси! прегръдки*)

    ОтговорИзтриване
  19. Дианка и Кате,благодаря ви ,дами!Нека е една слънчева и позитивна седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. Много апетитни тия филенца, Роси - не знам как съм ги пропуснала толкова време да ги съзра... Със сигурност ще се пробват и :) убедена съм, младежът ще ги оцени подобаващо!!
    Прегръдки, мила!!!

    ОтговорИзтриване