Когато Йоли представи тази нейна много апетитна рецепта,й споделих,че ще я направя в два варианта-с патладжан и тиквичка.Но междувременно дъщеря ми се залюби с патладжана,затова пропуснах варианта с тиквичка,макар че също би било много вкусно!
Йоли,благодаря за споделената бърза и вкусна рецепта!:)
Продуктите са съвсем на око:
патладжан - обелен и нарязан на шайби
1 глава лук
1-2 с.л. гъст доматен сос или лютеница
печена чушка
1 малък домат
свежо козе сирене,кашкавал
подправки-магданоз,сушен риган,черен пипер,чесън
зехтин
1 глава лук
1-2 с.л. гъст доматен сос или лютеница
печена чушка
1 малък домат
свежо козе сирене,кашкавал
подправки-магданоз,сушен риган,черен пипер,чесън
зехтин
Начин на приготвяне:
Обеленият и нарязан на шайби патладжан посолете и оставете за 20 мин. да си отдели горчивия сок,ако има такъв.
Може да не белите патладжана,ако кората му не ви пречи.
Аз този път реших да го обеля.
Може да не белите патладжана,ако кората му не ви пречи.
Аз този път реших да го обеля.
След това измийте шайбите,подсушете си,подредете ги в тава,покрита с хартия за печене.Намажете с четка всяки медальон със зехтин.
Сложетеги да се пекат в загрята на 200 гр. фурна.
Сложетеги да се пекат в загрята на 200 гр. фурна.
Нарежете лука и го задушете до омекване в малко мазнина.
Добавете 2 с.л. доматен сос,и оставете да покъкри,докато ароматите им се смесят и соса се сгъсти.
Добавете 2 с.л. доматен сос,и оставете да покъкри,докато ароматите им се смесят и соса се сгъсти.
Оставете го леко да се охлади и към него прибавете нарязаните козе сирене,печена чушка,домат /обелен и почистен от семките/,магданоз,черен пипер,щипка сол.
Извадете запечените медальони от фурната и разпределете върху всеки от плънката,върнете във фурната.
5 минути преди да са готови ги поръсете с настърган кашкавал,изключете фурната и ги оставете вътре,за да се разтопи кашкавала.
* Ако ще правите медальони от тиквичка,нарежете шайбите по-дебело,оваляйте ги в брашно или брашно и галета,подредете ги върху пекарска хартия.
Полейте ги отгоре с тънка струйка зехтин и ги запечете до златисто в по-силно сгорещена фурна,защото те се нуждаят само от коричка отгоре и им трябва по-малко време от патладжана.
После има сложете плънка,кашкавал и ги запечете още малко.
Оооообичам такива рецепти! И аз си ги правя честичко през лятото, поглезвам домашните любимци като пускам по малко синьо сиренце вътре за настроение:)Как само си ги строила в редичка, милите! Чудесна презентация, Еликсирче! А за твоето момиче изпращам специални поздрави и комплименти! Бъдете здрави и успешна(и вкусна) учебна година!
ОтговорИзтриванеСтрахотни медальони, Еликсирче! Много апетитни са станали! А тази сочна детелина къде е? В товята градина ли расте? Напомни ми за пролет:)
ОтговорИзтриванеИзглеждат фантастично, а щом рецептата е на Йоли, значи са и много вкусни! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеПрезентацията е изключителна!
Адмирации, Еликсирче!
Слънчев и изпълнен с усмивки ден!
Еликсирче,пак си приготвила вкусотийка!
ОтговорИзтриванеМного ми харесват тези медальони!И аз съм публикувала подобно нещо с малки разлики,но бяха изключително вкусни!
Снимките и представянето на рецептата са страхотни!
Прегръдки и пожелания за един разпускащ уикенд:)
Колко апетитни медальони оххх олях се чак:)))
ОтговорИзтриванеСтрахотни снимки особено онази на зелената детелина -прекрасна!
Силно те прегръщам!
Ех,момичета,знаете как да ме зарадвате!Много ви благодаря,приятно ми е,че споделихте одобрението си!
ОтговорИзтриванеГуинет,у дома на синьото сирене се мръщят,добре поне че козето се приема,ама то ми е домашно и специфичният му аромат е почти нулев.
И ти прегърни от мен дъщеричката си,пожелавам й също успех!
Траянче,детелината е в двора,ама точно сега така е окастрена,че листенце няма:(.
Взехме фирма да ни поддържа двора,а те я стрижат всяка седмица,та ще трябва да ги коригирам.
Когато снимах медальоните беше избуяля наистина много,на туфи,нацъфтяла,разкошна!
Поздрави и хубав петък,дами!
Мммм, каква вкусотийка си спретнала пак, мила - неустоимо изглеждат медальоните ти!! И така страхотно си ги поднесла!!! А снимките са просто прекрасни - поздравления :)!!
ОтговорИзтриванеЕликсирче,страхотно изглеждат медальоните!Красива презентация!Веднага разбира човек,че е много вкусно.Тази година само веднъж съм правила и тъкмо се чудех какво да приготвя за вечеря..Чудесно предложение,непременно ще приготвя у дома.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че си споделила с нас!
Бети и Мина,много ви благодаря,дами,както за комплиментите за ястието,така и за снимките!
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен и за двете!:)
Мммм, Елексирче много ми хареса рецептата. Признавам си, че ще го пробвам с тиквички - аз сега съм на вълна залюбване с тях :) Хубава вечер мила!
ОтговорИзтриванеГаби,удари им и едно фото на тиквичките,та да се види как ще е и с тях,ако ти остане време и мостра де!:))Че някой път ястията свършват преди да сме заредили фотото.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че рецептата ти действа идейно и на теб!Да ти е сладко!
Хубава нека бъде и твоята!:)
Ех, каква вкусотия! Браво! Браво! И снимките са трепач! Успях да усетя разкошния аромат, който се разнася от медальоните. Ако новото "вкъщи" си има градинка, ще ти завиждам много благородно :)) Хубава вечер! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТанче,усмихна ме с този коментар:))!
ОтговорИзтриванеИма градинка,не е голяма,ама....все е от полза!
Благодаря за пожеланията и отзивите за снимките!
Да си прекарате една хубава събота утре!
Много апетитно предложение, поднесено по невероятно примамлив начин.
ОтговорИзтриванеЕликсирче, страхотна си. Прегръдки!!!
Моничка,благодаря ти,прегръщам те и аз!:)
ОтговорИзтриванеEликсирче, страхотно изглеждат медальончетата!
ОтговорИзтриванеИ колко изискано си ги поднесла - красива чиния, дантела! Поздравления!
Много вкусни изглеждат патладжаните:).Еликсирче, непременно ще ги изпробвам, приготвени по този начин!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Ох, от два дни ги гледам тези изкусителни снимки, наобикалям тук като мандражийски котарак, ама на - вчера претръсках цялата леха с патладжани - няма достатъчно големи за целта, едни миньончета по върхарите...сега ще им бая да наедреят бързо, че вече ги сънувам тези медальони...
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица!
Ели,Аелис и Ети,много ви благодаря,дами!
ОтговорИзтриванеЕли,благодаря ти ,радвам се,че детайлите са ти направили добро впечатление!
Аелис и Мариетка,да ви са вкусни пожелавам!
Мариетка,така хубаво разказваш,че чак си те представих как ходиш в лехите и си промърморваш:)).
Поздрави и прегръдки,момичета!