22 юни 2012 г.

мини флан с козе сирене

флан с извара


флан с козе сирене




Намираше ми се едно поомекнало домашно козе сирене,което реших да превъплатя в тези тарталетки.
Ако нямате свежо, слабо солено сирене ,може да замените с извара.








Продукти за 4 - 5 бр.:

200 гр. меко свежо слабо солено сирене,моето беше домашно козе ( или извара )
50 - 80 гр. едро настърган несолен кашкавал
1 яйце ( може и две,ако са по-малки )
малка бучка масло около 20 гр.
шепа стафиди или сушени червени боровинки
филирани бадеми или други ядки и семена за поръсване отгоре
боровинково ( или друго ) сладко за гарниране








Приготвяне:

Разтопете кравето масло и с него намажете дъното и стените на керамични формички или някакви подходящи шоли или купички.
Поръсете формичките отвътре с галета или ситно смлян пармезан ( аз предпочитам сирене Грана Падано) .
Намачкайте сиренето с вилица,чукнете 1 яйце ,добавете кашкавала и стафидите, разбъркайте.Ако с едно яйце сместа е прекалено гъста,добавете още едно.
Разпределете сместа в купичките (или гнезда за печене на мъфини), напълнете до 1/2 от обема ,поръсете с филирани бадеми или други ядки ( семана).




Сложете  купичките или формата за мъфини  върху друга плитка тава,
защото първоначално фланчетата се надигат над ръба,може да потече  масло и да ви изцапа фурната.





Печете на 180 гр. с вентилатор,докато отгоре станат златисти.







Оставете ги леко да изстинат преди сервиране,по-вкусни са.
Гарнирайте ги с лъжичка сладко от боровинки или сини сливи,кайсии,
смокини и т.н .





флан с козе сирене




флан с извара

30 коментара:

  1. Хаха Роска, това се казва неочаквано "вражеско" нападение :) Да ти кажа честно и аз не ям козе сирене, но като ги гледам колко добре изглеждат мисля, че бих се прежалила поне за едно :)Прохладни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изядоха ми ги най-безцеремонно,Габи!
      Аз спокойна,ама те....гладни!:)
      Сл. път ще направя повече....явно вече всичко ядат.
      И аз преди не ядях козе,овче и т.н.но точно това,което вземам е изключение.

      Прохладни и за вас!

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Ето. Онази вечер не успях, но днес ги направих :))
      Страхотни са, Роси! Поръсих формичките с царевично брашно... сложих още сиренце :)) И се получи това ужасно вкусно нещо с боровинков топинг

      Благодаря ти, мила ми Роси!

      Изтриване
    4. Еееееее,къде е тук сега един възторжен емотикон,да опише колко ме зарадва,Пепи!Първо,защото доживях и ти да си харесаш нещо от мен,и второ-защото са убиееееееееееец!Страшно апетитни си ги докарала,задминала си подстрекателя си далеч,далеч,браво!Много са красиви,с ужасно съблазнителна,хрупкава коричка,абе с една дума-перфектни!Много ми е драго,благодаря ти,мила!Прегръдки! :))

      Изтриване
    5. Хе, има ли сирене - веднага е преди всички останали.... сладкиши и останали :)))

      Изтриване
  2. Роси, изобщо не вярвам на казаното:аз това не го ям :)
    Чудесна идея и с това боровинково сладко....
    А и снимките са прекрасни!
    Прегръдка, мила и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз вече не им вярвам,Дани! :)
      Те много пъти са се заричали,пък са яли после,ама за козето не вярвах,че ще се прежалят,но....неведоми са пътищата и делата на гладниците-дегустатори :) .
      Благодаря ти,приятни почивни дни и за теб!

      Изтриване
  3. Ааа Роска, това ми е едно от най- лчбиите ястия, аз го хапвам и във вариант с камембер и с козе сирене, става божествено!!! Браво, страшна красота ... то едно от тях май е достатъчно, тежички са по пронцип :)
    Прегръдки и хубав уикенд:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евка,това козе,за което си мислиш дето е като купешките-да вярно тежко е,защото то е почти като топено сирене,с много висока масленост,докато в случая моето е много леко,защото е пресносолно и съдържа все още много вода.Иначе камамбер или бри и аз панирам,поднесено с боровинково сладко,но там наистина едно е напълно достатъчно да си набавиш дневната доза "грешни" калории :)) .
      Хубав да бъде и за вас,Евка!

      Изтриване
  4. Роси,
    чудесни фритати!тъкмо по мой вкус и сирената и боровинковия топинг!!!
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Бет,приятен и на теб!

      Изтриване
  5. ауу, не ги е срам! Как те подяждат?!
    Аз пък ям и козе сирене и имам, и сладко от боровинки, затова довечера ще си направя такива за вечеря (и тъй като съм сама няма да има кой да ме подяжда. Тук си представи как си им се радват с чаша студено розе).
    Поздрави, Роси и дано да са по-прохладни почивните дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да бе моля ти се :)) - да не им се надяваш :) !
      Ау,Пеп,с това розе направо си те представих блажено примижваща - жестока комбинация ще се получи!
      Да ти е вкусно и много приятни почивни дни и за теб,мила!

      Изтриване
  6. Роси ,мисля да пробвам твоята идея,но ще заменя козето сирене.
    Много обичам сирена ,но козето не е от любимите ми.
    Обачеее ,ти така си ги приготвила и натъкмила ,че разбирам защо са изчезнали яко дим.:)
    Сърдечни поздрави и приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То и на мен до скоро не ми беше,но...точно това ми стана любимо.
      Няма значение с какво ще е,важното е да ти хареса,Мира!
      Сърдечни поздрави и от мен!

      Изтриване
  7. Роси, перфектната комбинация е за мен! Обичам сирена със сладко от боровинки!
    Супер си!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти допадат,Мариянче!
      Хубави и за теб!

      Изтриване
  8. Изглежда великолепно на снимките,няма как да не е и вкусно с това сладко от боровинки!
    Поздрави и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Данче,благодаря ти!
      Сърдечни поздрави и от мен!

      Изтриване
  9. Това с неяденето е пълна заблуда- по себе си съдя и аз не ям маслини... уж... Ама ако са вкарани както трябва, с голяма охота тайно отмъквам продукта;)
    Прекрасни са Роси и аз бих ги хапнала без да се опъвам;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно си права,Марта,много е важна комбинацията,а още по-лесно е,когато не знаеш какво има вътре,че те моите хора повечето неща дето не ги ядат даже не са ги опитвали,не ги ядат по презумпция. :)
      Хубав да бъде и за твоето семейство!

      Изтриване
  10. Е такава комбинация не съм опитвала, но изглеждат вкуснооо. Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. Оооо, за подобна вкусотия с удоволствие бих се присъединила ;) към вечерята ви и аз, Роси!!! Представям си вкуса на козето сирене, комбинирано със сладко от боровинки :) ммм!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Тази красота не знам как съм я пропуснала! Много обичам козе сирене, а и идеята за комбинация с камембер ми допадна! Пък колко апетитно си ги поднесла, Роси...

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, ама как да ти оставят! Та ти си направила истински кулинарни бижута!

    ОтговорИзтриване
  14. Не знам как съм го изпуснала това бижу, Роси?!
    И не само Пепи е луда по сиренцата, я да видиш у нас какво става. Ядем по има няма 5 кила на месец, а сме трима. Непременно ще го направя, обаче нямам сега козе сирене, а от магазин не купувам :( Много, много апетитно изглежда и ми се ще да е по оригинала, но май ще избързам първо с крема сирене.
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  15. Диди,Мина,Кате,Таня и Ирма,благодаря ви,дами!
    Който се накани да го приготви да му е сладко и вкусно,и непременно да го полее с чаша хубаво вино!

    Сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване