30 януари 2014 г.

пица от кайма





 В блога вече събрах доста голяма колекция от рецепти на Пепи Стоева,всяка една от които е отлично попадение!
Не мога с точност да си спомня  коя  съм опитала най-първо,но пицата от кайма със сигурност е в челните места.
Време е да я включа в моя виртуален рецептурник,а вас да подсетя,ако скоро не сте си я приготвяли.

Пепи,поредно голямо и сърдечно благодаря за вкусните и точни рецепти!






Продукти:

500 гр. фино смляна кайма смес
1 яйце
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 малък морков - фино настърган
подправки по желание

2 твърдо сварени яйца
1 голям или 2 малки домата
няколко гъбки
пресен риган ( или сушен )
едро настърган кашкавал или моцарела








Приготвяне:

Измесете каймата заедно с яйцето,настърганите морковче, лук и чесън.
Овкусете я с любими подправки и ако има нужда - сол на вкус.
Разстелете каймата на дъното на керамична тавичка.
Ако е метална,можете да я покриете с хартия за печене,за да не залепне пицата.





Върху блата от кайма гарнирайте с продукти по желание.
При мен в случая това са шайби твърдо сварени яйца ,резени гъби и домат.
Поръсете риган и други подправки по ваш вкус.







Изпечете пицата за около 20-25 мин. в предварително загрята на 180 гр. фурна.
Поръсете едро настърган кашкавал и върнете тавичкат в изключената фурна,докато се разтопи.




24 коментара:

  1. аууу, колко е богата! Тази вечер я бях замислила да правя и аз Роси, но друго излезе.
    Е твоята направо е съвършена с толкова и така добре разтопен кашкавал! И много се радвам, че си добавила в списъка, другарче мило!
    Лека и спокойна нощ да ти е!

    ОтговорИзтриване
  2. Вече вечерях, но не бих отказала едно парче от разкошната ти пица, Роси! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна, чудна! И толкова хубави продукти, че е сигурно стархотна на вкус! Правих нещо такова преди месец, ама снимките толкова кофти станаха та затова рецептата не видя бял свят:)!
    А твоите снимки са много красиви, Роси!
    Прегръдки! Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Роска, мисля е време да вмъкнеш етикет Пепчо;) За бърз достъп;)
    Чудна идея, няма как да я подмина безучастно! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Да, добре, че си я вмъкнала за подсещане...Мисля, че тази идейка е точно това, което ми трябва сега за уикенда и малкото гости, което се заформя - идеалната рецепта за месна доза на огладнелия народ, особено при положение, че на човек (на мен в момента) не му се готви много-много, а трябва да сътвори нещо вкусно и апетитно (-:

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна идея Роси, ще си открадна! Прегръдки и хубав ден мила :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудно подсещане преди почивните дни, богато и вкусно ястие! Поздрави и за Пепи и за теб, Роси, че сподели своя вариант!

    ОтговорИзтриване
  8. Роси, не съм особен любител на каймата, ама тази пица определено е изкушаваща. Просто изглежда чудесно! Поздрави и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Роси, никога не съм я приготвяла, но твоята е така апетитна, че си записвам за проба. Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви за комплиментите,както винаги сте щедри на внимание!
    Пепи,крайно време беше да я включа,отдавна сме й фенове,благодаря ти за страхотните идеи,които черпим всички от теб!

    Пожелавам ви вкусни,уютни и сгряващи почивни дни на всички!

    ОтговорИзтриване
  11. Ии, какво готино предложение! Суперски снимки, си направила, Роси, ама и хапването си го бива! И Пепи е голяма изкусителка:). Прегръдки, Роси и прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  12. Това е фантазия -
    може да се очаква от такъв тандем като Пепи и Роси.
    Благодаря ви момичета, сърдечни поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. Такава пица бих яла всекидневно:) Чудна е станала! Щом е от Пепи, няма как:)

    ОтговорИзтриване
  14. И аз като Траяна бих си хапвала такава пица постоянно :))), така че ако е останало да се подредя на масата ;).
    Прегръдка и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  15. Ауу майсторска и толкова цветна пица! Браво на теб и на Пепа! Чудесна рецепта и изпълнение, Роси, както винаги!

    ОтговорИзтриване
  16. Кате,Дианка,Траяна,Диди и Лучия,благодаря ви!
    С пожелание за успешна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Идеална, особено за любителите на месце! :)
    Вкусна и красива!
    Поздрави, Роси за поредното вкусно предложение!

    ОтговорИзтриване
  18. Изглежда страхотно. Само не разбрах, блатът пече ли се предварително? На снимката изглежда изпечен преди да се сложат варените яйца и другата украса...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На снимката изглежда,но не е печен предварително,защото като се изпече,каймата се свива и се получава луфт между блата и стените на съда,а тук,както е видно такъв все още няма. :)
      Но нищо не пречи да я приготвите като предварително запечете блата и после наредите добавките и допечете. :)

      Изтриване
  19. Направих пицата за 8 март (заедно с кекса с тъмно пиво - тук е под формата на мъфини, благодаря за рецептата). Беше одобрена, изядена и получих комплименти. Вкусна пица и разкошен кекс! С това почерпих тримата си мъже вкъщи за празника. Красимира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво по-хубаво от това,Краси,много се радвам,че сте разнообразили трапезата,намирайки вдъхновение тук!Много благодаря за доверието и споделените отзиви,така ме зарадвахте с тях!

      Изтриване
  20. Пак ще кажа, златни ръце имаш :) !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз пак ще ви благодаря!Да ви е сладко!Поздрави! :)

      Изтриване