5 март 2015 г.

кюфтета с халуми,тиквички и моркови




Продукти:

250 гр. сирене Халуми
400 гр. тиквички
150 гр. моркови
2 яйца
5-6 с.л. галета
3 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1/2 връзка магданоз
млян черен пипер и сол  на вкус





 

Приготвяне:

Настържете тиквичката и морковите на ситно ренде.
Посолете ги и ги оставете в гевгир да си пуснат водата.
Изстискайте ги много добре и поставете в купа.
Към тях добавете ситно настърганото сирене Халуми,ситно нарязаните пресен лук и чесън,копър и магданоз.
Добавете яйцата и галетата,млян черен пипер.
Разбъркайте добре сместа да се хомогенизира.
Ще ви изглежда рехава и разпадаща се.
Оставете я да почине 5 мин.
С мокри длани оформяйте кюфтета като хубаво притискате,за да се спои сместа.
Подредете кюфтетата в тавичка и ги приберете в хладилника за 1 час.
Изпържете ги в тиган с малко мазнина на малко по-ниска от максималната мощност,за да имат време да се сготвят отвътре.
Обръщайте ги внимателно.
Отцедете готовите кюфтета върху кухненска салфетка ,за да се отдели излишната мазнина.






Поднесете кюфтетата с млечен сос,приготвен от цедено мляко ( или квасена сметана) ,копър,сол,черен пипер и пресован чесън.





 източник на рецептата

14 коментара:

  1. Роси, може ли да ми изпратиш няколко от тези кюфтенца? Изглеждат много вкусно! Напоследък избягвам месото и все налитам на храни с повече зеленчуци ... :)
    Поздрави и топъл ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че апетитни са станали, Роси! Харесваме халуми у дома и определено ще имат фенове. Хубав ден на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Удоволствие за сетивата са тези кюфтенца, Роси. Черпя се едно за обяд с чаша айрян сигурно ще са още по- вкусни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат толкова сочни и апетитни! Вече почва да ни се прияжда нещо със зеленичко и свежичко!
    Хубав ден, Роси!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудни са Роси! Ние много ги обичаме, не съм ги правила със халуми, само със фета и са фантастични!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. О, изглеждат повече от апетитни, така вкусно са се позлатили. :) Росинка, отмъквам двечки, а ако има още и от онази сладост (сладкия салам), ще се усмихна и на нея. Поздравявам те за вкусните предложения и за красивите снимки! :)
    Прегръдки, другарче!

    ОтговорИзтриване
  7. Много апетитни, сигурна съм, че са страшно вкусни :)
    Поздрави, Роси!

    ОтговорИзтриване
  8. Свежо пролетно предложение! И красиво поднесено!
    Поздравления, Роси!

    ОтговорИзтриване
  9. О, много апетитни, Роска! Но тиквички по това време не купувам, ще си чакам сезона:)

    ОтговорИзтриване
  10. Росиии, ама наистина си голяма изкусителка с тези прекрасни кюфтенца!! Как да устои човек на подмамващите снимки!! Ще се пробват задължително, благодаря за споделената рецепта!!
    Поздрави и прегръдка, миличка!!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, каква фотосесия си им направила, мила, да скочи човек и да ги награби всичките:). Чудесни са! Приятни почивни дни, мила!

    ОтговорИзтриване
  12. Вярно сме на вълната Рамзи и двете :) Но наистина тия рецепти, които показва в този формат на предаването са лесни, достъпни и - вкусни, най-важното! Чудесни са твоите кюфтенца, Роси! Със зачервена коричка и сигурна съм - мека, топяща се вътрешност :) хванала си се за зеленкото вече :)
    ,Прегръдка, мила и хубав уикенд на теб!

    ОтговорИзтриване
  13. Много вкусно изглеждат, Роси :)
    Да се почерпя рано, рано преди виртуалната разходка, че огладнях :)

    ОтговорИзтриване
  14. Сърдечни благодарности към всички,които сте ми отделили минута внимание и оценили труда ми,прекрасни другарчета сте!

    ОтговорИзтриване