филе от щука на плоча |
Името на рецептата идва от подправката с която я овкусявам,а именно един микс на Котани,наречен Риба Созопол,който съдържа магданоз,чесън,лук,копър,лимонови корички,черен,червен и кайенски пипери,розмарин,мащерка,сол и захар.
Рецепта е даже силно казано.По-скоро е една идея как много бързо да си приготвите вкусна вечеря или обяд,стига да сте почитатели на рибата .
Нужно е да сте се снабдили с парче изчистена и филетирана рибка от вид според вашите предпочитания.
сьомга и пъстърва |
Намажете филето със зехтин от двете страни,поръсете с малко прясно изцеден лимонов сок ,и подправете с подправката.Тя е достатъчно богата на аромати,така че друго освен тиган или плоча не са ви необходими.
Изпечете рибата на плоча,на оребрен тиган или ако предпочитате, я изпържете в съвсем малко мазнина.
Леко я посолете.
филе от сьомга и пастърва на плоча |
филе от скумрия на плоча |
талапия на тиган |
Еликсир, обожавам риба, а твоята изглежда превъзходно! Благодаря, че сподели за тази подправка, утре ще я добавя към списъка за пазаруване...
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Елексир,благодаря, че сподели за подправката, в неделя ще правя риба и ще я пробвам:)
ОтговорИзтриванеМариета,zaza_b,радвам се,че добавих нова идея към менюто ви!
ОтговорИзтриванеПодправката наистина е много добра комбинация от аромати,които биха подхождали не само на риба.Освен това ,ако не я бях купила,никога нямаше да се сетя да овкуся риба точно с тези билки!
Да ви е сладко!
Рецептите ви са лесни и изглеждат много апетитни! Вчера купих от един магазин на Дондуков прясно филе пъстърва и мисля да се пробвам.
ОтговорИзтриванеЗравейте!
ОтговорИзтриванеАбсолютно съм съгласна с вас,и както неведнъж съм подчертавала,ще кажа отново,че всичко,което представям не е някакъв висш кулинарен пилотаж,а рецепти,които може да приготви всеки един!
Надявам се,че вече сте се възползвали от идеята за тази подправка и ви е допаднала на вкус пастървата,овкусена с нея!
Сърдечни поздрави!