24 март 2011 г.

печени кореноплодни зеленчуци



Рецептата е на Лидия от Фиеста ТВ,а нейната поредица вече знаете,че ми е любима!

Продукти:

3 моркова
500-600 гр. розови картофи /ако има такива на пазара,ако няма-с каквито има/
1 бяла ряпа
1 стрък праз
1 глава лук
няколко скилидки чесън или пресен
сол,зехтин,черен пипер,копър



Измих и почистих зелечуците,ряпата обелих,картофите оставих с кожата.
В керамична тавичка подредих нарязаните зеленчуци,посолих ги и поръсих със зехтин и 1-2 с.л. вода,обърках ги добре.
Покрих тавичката с лист алуминиево фолио и сложих да се пече.След 20 мин. махнах фолиото и върнах тавичката обратно,за да се запекат добре зеленчуците,периодично ги разбърквах.
Когато омекнаха картофите/те искат най-много време да се сготвят/,поръсих с копър и пресен чесън и оставих във фурната за още 2-3 мин.


Отбелязвам,че ряпата лекинко нагарчаше,може да я пропуснете в замяна на гъби например.


4 коментара:

  1. Oh, I just LOVE dishes with potatoes- in any form;) Looks so delicious, this is a perfect "spring" meal!!!

    Have a good day!
    Tanja

    ОтговорИзтриване
  2. tanja,thank you so much!!
    I'm glad you like it!It's really tasty and light meal!

    Have a nice weekend!

    ОтговорИзтриване
  3. Оооо, нова вкусотийка :) супер вкусно изглежда, Еликсирче!! Жалко, че не мога да си отмъкна порцийката, както си я поднесла готино :))

    ОтговорИзтриване
  4. Скъпа Мина,благодаря ти!И аз съжалявам,че не мога да ти поднеса порцийка от тези наистина вкусни зеленчуци,но пък съм убудена,че щи ги приготвиш страхотно и ти!

    ОтговорИзтриване