Аз използвах готов катък от магазина,но може и сами да приготвите като пасирате сирене,цедено мляко и малко заквасена сметана.
Нарежете червена печена чушка и кисели краставички на тънки ленти,и ги добавете към катъка,разбъркайте.Малко зехтин,пресован чесън,бял пипер и смлени орехи подхождат идеално.
Ммм, много вкусно предложение, Еликсир, благодаря!
ОтговорИзтриванеКатъкът у нас се яде към всичко, приготвяме го домашен. Рецептата е супер!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, Еликсирче!!И за салатка и за плънка - все си звучи вкусно!!!
ОтговорИзтриванеМариета,Траяна,Мина,много ми е приятно,че ви допада идеята,момичета!:))
ОтговорИзтриванеИ у нас катък се харесва,затова му измислям разни варианти,още повече,че е вкусен както като салата или разядка,така и за плънка не нещо друго.
Да ви е сладко!
Моля Ви,имам безумната амбиция да произвеждам катък по всяко време на годината,с цел да съумея да го пласирам на пазара,и то в кипър,защото там живея и се занимавам с отглеждане и угояване на овце,бих желала да постигна желания ефект на Българския традиционен катък,за да се наложа на пазара като производител,моля Ви за съвет,и евентуално рецепта,ще ви бъда благодарна..и не само това!
ОтговорИзтриванеСъжалявам,но не съм си го правила сама никога,ползвам готов от магазина.Доверявам се на Маджаров като качество.И на Олимпус.В нета има множество рецепти как се прави,потърсете.Пожелавам ви успех!
Изтриванеkajete to4nata recepta ne vseki e imal vazmijnoto da si go prigotvi v ka6i
ОтговорИзтриванеПредполагам,че имате предвид точна рецепта за катъка.
Изтриване300 гр. цедено мляко
200 гр. кисело мляко ( или заквасена сметана)
100 гр. краве сирене
2 с.л. зехтин
сол на вкус
Пасирате за кратко изброените продукти и към тях добавяте нарязани 4-5 печени и обелени червени чушки и няколко нарязани кисели краставички.По желание можете да добавите пресован чесън и смлени орехи.