7 март 2011 г.

запечена паста




Това е много лесна рецепта,която може да се приготви и нарочно,но аз в повечето случаи я правя,за да рециклирам останалите от закуската макарони,или казано по италиански-паста.

Когато варите пастата запазете течността,когато ги отцеждате.С нея можете да направите някакъв вкусен сос към тях.

И тъй като аз вече имах сварени и овкусени с масло и сирене макарони,направих следното с остатъка от тях:
Разбърках 2 с.л. лютеница с 5-6 с.л. от отцедената вода и добавих към макароните,разбърках ги добре и ги прехвърлих в керамичен съд за печене,който предварително леко намазах със зехтин,а може и с масло.
Ако искате да има повече сос, долейте в съда още от водата,в която са се варили.
Отгоре подредете парченца маслинки,топено сирене и каквото си намерите налично в хладилника.




Поръсвате с настърган кашкавал,пармезан,моцарела или друго сирене,някакви подправки според вашия вкус /аз сложих риган и мадраско къри/ и запичате в загрята фурна.





7 коментара:

  1. Много обичаме макаронени в нас... това е супер предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Бенита,и у нас така:))-макароните са на почит!А като останат от закуска,ей така ги рециклираме!Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Много е вкусно :) като всички твои предложения!! Обичам рециклиращи идеи :))

    ОтговорИзтриване
  4. Мина,благодаря ти,с теб сме винаги единомислещи:)))!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник!
    Любов и много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Тони,Ани,благодаря ви,много сте мили :))!

    ОтговорИзтриване