с грах и моркови
Със сигурност на повечето хора това би се сторило неприемлива комбинация,и не биха я пробвали.У дома също са много резервирани към булгура и просото,и ако знаеха ,че това,което им предлагам не е само от ориз,не биха го яли .
Затова не ги информирам,в замяна на което ядат,че за още питат:)).Наистина става вкусно .
Приготвям го изцяло на котлона,в дълбок тиган,тип касерола с капак.
Загрявам около 5-6 с.л. олио /знаете,оризът носи мазнинка/,в нея задушавам 1 глава стар лук и 2-3 скилидки чесън,нарязани на ситно.
Приготвям го изцяло на котлона,в дълбок тиган,тип касерола с капак.
Загрявам около 5-6 с.л. олио /знаете,оризът носи мазнинка/,в нея задушавам 1 глава стар лук и 2-3 скилидки чесън,нарязани на ситно.
Добавям 1-2 вида някакви зеленчуци-грах ,моркови,тиквички,прясна чушка,гъби,спанак,царевица и т.н., и ги задушавам за 2-3 мин. и тях.
Добавям приблизително 1 ч.ч. ориз/Балдо/,1/3 ч.ч. булгур и 1/3 ч.ч. просо.Запържвам ги за кратко и тях да поемат от мазнинката.
Следват 3-4 с.л. пасиран домат,сол,подправки на вкус и гореща вода,в приблизително съотношение 1 към 3.
Намалям котлона на много ниска степен ,похлупвам с капака и оставям тихо да къкри,докато оризът поеме водата.
Понякога,след като съм изключила котлона и ястието е готово,поръсвам отгоре с настърган кашкавал или сирене,и похлупвам отново,за да се разтопят леко от топлината на ориза.
Понякога,след като съм изключила котлона и ястието е готово,поръсвам отгоре с настърган кашкавал или сирене,и похлупвам отново,за да се разтопят леко от топлината на ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар