Продукти:
няколко печени и обелени чушки (с дръжките)
1 бурканче пасирани домати
2 глави стар лук на кубчета
2-3 скилидки чесън
100 гр. натрошено сирене
1 с.л. брашно ( или натурално нишесте )
1/2 ч.л. мед или захар,за да не киселее дом. сос
риган ,червен и черен пипер
Задушете лука и чесъна в зехтин.
Добавете пасираните домати,ако има нужда и малко водичка,червения пипер,сол на вкус и оставете ястието да къкри под капак на слаб огън около 30 мин.
Когато соса се е изварил до желания вкус и гъстота го подправете с 1/2 ч.л. захар или мед,за да се балансира киселинността.
Добавете чушките в соса и оставете ястието на котлона още 2-3 мин.
Предварително размийте брашното ( или нишесте ) на кашичка с 3 с.л. вода или прясно мляко,и прибавете към соса с разбъркване,за да не стане на бучки.
Поръсете черен пипер и риган (или магданоз,босилек).
Прибавете натрошеното сирене,разбъркайте и сервирайте!
Може да не добавяте сиренето към соса,а да поръсите с него всяка порция при сервирането.
Добавете пасираните домати,ако има нужда и малко водичка,червения пипер,сол на вкус и оставете ястието да къкри под капак на слаб огън около 30 мин.
Когато соса се е изварил до желания вкус и гъстота го подправете с 1/2 ч.л. захар или мед,за да се балансира киселинността.
Добавете чушките в соса и оставете ястието на котлона още 2-3 мин.
Предварително размийте брашното ( или нишесте ) на кашичка с 3 с.л. вода или прясно мляко,и прибавете към соса с разбъркване,за да не стане на бучки.
Поръсете черен пипер и риган (или магданоз,босилек).
Прибавете натрошеното сирене,разбъркайте и сервирайте!
Може да не добавяте сиренето към соса,а да поръсите с него всяка порция при сервирането.
Супер е! Благодаря за чудесната рецепта, това със захарта не го пропускайте - много готино става :))
ОтговорИзтриванеНати,радвам се,че ти харесва ястието!И у дома е много любимо,особено на дъщеря ми!А захар или мед аз винаги слагам на доматен сос,иначе ще остане кисел,а така вкусът се балансира чудесно!
ОтговорИзтриванеЛюбимо хапване за лятото!
ОтговорИзтриване