За мъфините:
1 яйце
3/4 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. с връх сода бикарбонат,угасена с лимонов сок или 1 бакпулвер
3 с.л. разтопено масло
3/4 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. прясно мляко
1 ванилиена захар
1/3 капсула есенция ром
около 2 ч.ч. брашно може и малко повече за гъсто кексово тесто
за плънката:
20 гр. меко масло
1/4 ч.ч. счукани орехи
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
Разбих с миксер яйцето със захарта до пухкав крем.Добавих ванилията,есенцията,млеката и маслото и разбърках отново. Следва содата и брашното,продължих да разбърквам леко с шпатула.Добавих още малко брашно,докато тестото стане по-гъсто от кексово.
Разпределих 1/2 от тестото в 12 гнезда за мъфини,разпределих плънката,отгоре допълних с останалото тесто и сложих да се пекат в загрята на 160 гр. фурна.
Проверих дали са изпечени с клечица.
Извадих мъфините от формите да се охладят върху решетка.
Намазах всеки мъфин с мед и поръсих отгоре със смлени орехи.Танита,благодаря за рецептата на тези ароматни мъфини!
Страхотни!
ОтговорИзтриванеТраяна,благодаря ти,както винаги първа ми носиш добра дума!!
ОтговорИзтриванеThe muffins look great! Thanks for sharing the recipe, will try it!!!
ОтговорИзтриванеCheers,
Tanja
tanja,thank you very much!!I hope you like them!!
ОтговорИзтриванеHave a nice evening!
Еликсирче ...Много хубав блог си направила ,чак сега видях ,че имаш такъв.
ОтговорИзтриванеПоздравления за всичко което показваш.
Мъфинките са страхотийка:)
Ле-леееееее, пак прекрасна рецепта за мъфинки!!! Все прекрасни ги забъркваш :), Еликсирче!! Ще се пробват :) неустоими са!!!
ОтговорИзтриванеВисоката оценка на две отлични кулинарки ме прави много щастлива!
ОтговорИзтриванеЗичка,добре дошла в моята виртуална къщичка!Благодаря ти за поздравите,радвам се,че ти допада оформлението и рецептите ми!Идвай насам,ще ми е приятна компанията ти:)!
Мина,и този път ме накара да се засмея,особено като кажеш-пак вкусна рецепта:)).Ами не мога да излагам инициаторката на блога я!Нали и при теб винаги е от вкусно по-вкусно и красиво!Затова се старая!!Благодаря ти,мила!
Дами,хубав ден пожелавам и на двете ви!
Май съм изтървала тези мъфини. Страхотни са. Да си призная като прочетох мъфини-баклава, веднага помислих,че може и да са сиропирани. Интересно хрумване- как ли биха се получили поляти с малко захарен сироп.
ОтговорИзтриванеНинче,може би плънката е причина за названието баклава.А иначе нищо не пречи да си ги сиропираш,ще станат нещо средно между баклава и реване!При всички случаи ще е вкусно и така,особено щом сте фенове на сиропираните десерти!
ОтговорИзтриване