13 март 2011 г.

шоколадов крем с тиква и банан

 





Продукти:

1,5 ч.ч. пюре от печена подсладена тиква
1 банан
350 мл. прясно мляко
200 гр. заквасена сметана
125 гр. / 1 пакет / крема-сирене
1 п. крем Оле на Д-р Йоткер шоколад







Приготвяне:


Пасирайте печената (или сварена) тиква и банана заедно със 150 мл. прясно мляко.
Добавете крема сиренето и сметаната, и разбийте за кратко с миксер.
Прибавете  останалото прясно мляко (още 200 мл) и крема Оле и хубаво разбийте на пухкав крем.
Сипете в чаши и поръсете с филирани бадеми и орехи.
Хубаво е десерта да отлежи в хладилник.
Тъй като тиквата при мен си беше подсладена,а и банана и Олето са сладки не съм добавяла захар.
Ако обичате по-сладко, добавете пудра захар или като насипвате в чашите редувайте крем и някакво сладко или желе,ще си подхождат много добре. 



2 коментара:

  1. Мммм - никога не бих допуснала, че в това изкусително шоколадово чудо има тиква :)!! Аз много обичам тиква, но в кремчета не съм рискувала да пробвам :)) освен в един мус всъщност... Това твоето кремче изглежда много вкусно, Еликсирче!!

    ОтговорИзтриване