3 март 2011 г.

катък с печени чушки и кисели краставички



Аз използвах готов катък от магазина,но може и сами да приготвите като пасирате сирене,цедено мляко и малко заквасена сметана.

Нарежете червена печена чушка и кисели краставички на тънки ленти,и ги добавете към катъка,разбъркайте.Малко зехтин,пресован чесън,бял пипер и смлени орехи подхождат идеално.



Може да се поднесе като салата или като разядка.Може да се използва като плънка за тънък омлет,солени палачинки,солени кошнички-тарталетки или фунийки от бутер тесто.

8 коментара:

  1. Ммм, много вкусно предложение, Еликсир, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Катъкът у нас се яде към всичко, приготвяме го домашен. Рецептата е супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта, Еликсирче!!И за салатка и за плънка - все си звучи вкусно!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Мариета,Траяна,Мина,много ми е приятно,че ви допада идеята,момичета!:))
    И у нас катък се харесва,затова му измислям разни варианти,още повече,че е вкусен както като салата или разядка,така и за плънка не нещо друго.
    Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Моля Ви,имам безумната амбиция да произвеждам катък по всяко време на годината,с цел да съумея да го пласирам на пазара,и то в кипър,защото там живея и се занимавам с отглеждане и угояване на овце,бих желала да постигна желания ефект на Българския традиционен катък,за да се наложа на пазара като производител,моля Ви за съвет,и евентуално рецепта,ще ви бъда благодарна..и не само това!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам,но не съм си го правила сама никога,ползвам готов от магазина.Доверявам се на Маджаров като качество.И на Олимпус.В нета има множество рецепти как се прави,потърсете.Пожелавам ви успех!

      Изтриване
  6. kajete to4nata recepta ne vseki e imal vazmijnoto da si go prigotvi v ka6i

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам,че имате предвид точна рецепта за катъка.
      300 гр. цедено мляко
      200 гр. кисело мляко ( или заквасена сметана)
      100 гр. краве сирене
      2 с.л. зехтин
      сол на вкус
      Пасирате за кратко изброените продукти и към тях добавяте нарязани 4-5 печени и обелени червени чушки и няколко нарязани кисели краставички.По желание можете да добавите пресован чесън и смлени орехи.

      Изтриване