22 март 2015 г.

банички в тостер




Понеже сме големи фенове на баниците у дома и след страхотните,
убедителни и подробни презентации на Пепи и Катето в никакъв случай не мога да пропусна да ги направя и споделя в блога.
Несъмнено трябва да ги имам за архива,защото са лесни,бързи,хрупкави отвън и меки отвътре.
Аз постъпково не съм снимала,защото Пепи и Катето са достатъчно изчерпателни и който изпитва затруднение да си представи процеса нека погледне при тях.








Накротко и приблизително продуктите са:

пакет кори за баница
сирене
яйца
малко олио или разтопено масло


Приготвяне:

В купа натрошете сирене и го размесете с толкова яйца,колкото да получите по-гъста смес,която да не се разтича.
В друга малка купичка разбийте едно яйце,което ще е за намазване на баничките отгоре и отдолу.
За първото зареждане подходих както Пепи за всяка двойка банички да ползвам кора и половина.Така за първите 4-ри триъгълни банички употребих 3 кори.
Понеже моите гнезда на тостера са някак по-малки опитах за следващите 4-ри как ще е по метода на Катето да направя пакетчетата само от една кора,пак стават и по-бързо се изпичат.
Вие преценете според вашия тостер как ще ви се получават най-добре.
Намажете едната половина на листа с олиото ( аз следващияпът ще опитам как ще е с  разтопено масло ) и прехлупете отгоре с другата половина.
Разпределете на тънък пласт от сместа със сиренето и прегънете кората така,че да получите квадратно пакетче,в което плънката е затворена и няма да изтича.
Големината на пакетчето мерете по големината на гнездата на тостера,за да може да се затвори капака.
Загрейте тостера предварително.
Намажете пакетчетата с разбитото яйце от едната страна и откъм нея ги поставете в гнездата.Намажете ги с яйце и от другата страна и затворете тостера.
Проверете след 5-6 мин. дали са станали златисти.
Оставете готовите банички на решетка и продължете със следващите,
докато ви се занимава или докато свършат продуктите.
Имайте превид,че един пакет кори от 500 гр. е с 12-14 кори и ако ползвате за всеки две банички по един лист ,ще направите 24-28 банички.
Идеални са за похрупване,за закуска или за парти.
Ако баничките от цял пакет са ви много,завийте остатъка от корите в свежо фолио и ги приберете в хладилника.
С тях можете да си направите банички-мъфини , пурички с праз и сирене или банички с пиле и гъби







18 коментара:

  1. Страхотни!!! Хрупкави и ароматни!

    ОтговорИзтриване
  2. Тези банички са новият хит -
    страхотно са се получили и твоите, Роси.
    Чудесни нови предложения - харесах рецептата за пилешко и супата...
    Поздрави, честита усмихната и щастлива пролет!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни банички, Роси! Видях идеята и при другите две дами и много ми хареса!
    Поздравления и за поредната страхотна презентация! :) Щастлива и много слънчева да е тази пролет за теб, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Възхитителни са тези банички Роси! С удоволствие бих хрупнала няколко!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни са твоите, Роси! По интересен вид и по хрупкави от традиционната баница. Аз с масло пробвах, но моя тостер е силен и ми задимя доста. Пробвай и кажи как е при теб, ако стават ще изкарам другия тостер
    Прегръдка и хубава нова дедмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудени са Роси, ще ги направя и аз за домочадието!

    ОтговорИзтриване
  7. Ммм, чудни са, Роси. Толкова апетитни и хрупкави! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Чувам хруп-хруп :)
    И усещам божествения вкус :)
    Хубава седмица, Роси!

    ОтговорИзтриване
  9. Супер са станали, Роси! Жалко, че нямам подобен тостер, иначе с удоволствие бих опитала.
    Прегръдки и умихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Голям хит са тези банички, Роси! И при теб са станали страхотни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, само един такъв тостер ми трябва за да спретна и аз тези златни банички. Или пък направо да си награбя от твоята чиния :) Страхотни са! Усмихната седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  12. Веднага ги почвам! Сериозно! Синът ми ще се пощури от кеф! Мерси Роска, златна си!

    ОтговорИзтриване
  13. Не е честно, аз моята такава форма съм я изпратила на едно далечно село, ще трябва да ги приготвя в гофретника..., толкова са разкошни, направо...

    ОтговорИзтриване
  14. Ах, тези банички ги гледам от няколко седмици и все отлагам, че се ограничаваме с храната, но така са ми влезнали в главата, че съвсем скоро ще се правят. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Къде, бе Слънце, ме намеси в тази публикация:))) виж, ако бях сред късметлиите, опитали точно твоите банички, щях и сама да разкажа:))) Златни, златнички са тези банички! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Роси,мерси за идеята-и аз ще врътна тези банички.Така хубаво си ги направила,че не може да им се устои...
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  17. Роска, подобна идея съм правила но в гофретник. Тук пак ще се намеся за тест;) Прегръдка и хубава пролет по вашия край желая!

    ОтговорИзтриване
  18. Невероятни - никога не би ми хрумнало да направя банички в сандвич пресата! :)

    ОтговорИзтриване