18 февруари 2011 г.

чийзкейк с малиново желе




Продукти :

1 пакет чаени бисквити
1 к.ч. мюсли ( или фини овесени ядки )
1 к.ч. корнфлейкс Нестле Фитнес с шоколад
100 гр. меко краве масло
350 гр. фина извара 
4 яйца
200 мл. заквасена сметана
1/2 ч.ч. захар ( или по ваш вкус )
ванилия
1/2 бурканче конфитюр от боровинки
1 п. желатин
шепа замразени или пресни малини





Приготвяне:

Изсипете бисквитите в найлонов плик и ги натрошете (с ръка,ако са крехки или с точилка,ако са от по-твърдите).
Ако корнфлейксът е по-едър,начупете (или натрошете) и него,за да стане на по-ситни парчета.
В купа изсипете бисквитите,мюслито,корнфлейкса ,добавете маслото и 1 яйце и разбъркайте добре,докато се хомогенизира сместа.
Разпределете и притиснете бисквитената смес по дъното и стените на предварително намаслена откопчаваща се форма за печене с диаметър 26 см.
С пасатор разбийте изварата да стане съвсем фина.
Към нея добавете захарта,3 яйца и ванилията,разбийте отново.
Накрая прибавете сметаната и разбъркайте с лъжица.
Получената млечна смес изсипете върху бисквитената подложка.
Сложете дсерта да се пече в загрята на 160-170 гр. фурна.
Когато млечната смес стегне и се уплътни,дори и още леко да помръдва в центъра,е готова.
Надига се при печенето,но после леко ще спадне.
Оставете кейка  да се охлади без да откопчавате формата.
Накиснете желатина в 50-100 мл. вода .
Загрейте в подходящ съд 1 ч.ч. вода заедно с конфитюра.
Прибавете накиснатия желатин и разбъркайте,докато той се разтопи в горещата смес.Не я оставяйте да завира.
Оставете настрани да се охлади.
Подредете  малините върху охладения чийзкейк и ги залейте със сместа с желатина .
Поставете формата в хладилника,за да стегне желето.
Когато това стане,махнете откопчаващия ринг.

2 коментара: