17 февруари 2011 г.

Бисквити с овесени ядки


                                                    



Продукти:

1 ч.ч. брашно 50 : 50 бяло и пълнозърнесто
½  ч.ч. кафява  + 2 с.л. бяла захар
1 яйце
½ ч.ч. олио
½ бакпулвер
1 ванилия
½ ч.л. канела
1 едро настъргана ябълка
50 гр. тъмни стафиди
1 ч.ч. овесени ядки
¼ ч.ч. натрошени орехи и лешници
¼ ч.ч. кокосови стърготини

Разбиваме яйцата и захарта с миксер.Към тях прибавяме /като вече бъркаме с шпатула/ олиото,ябълката,всички останали продукти,и накрая брашното постепенно,докато се хомогенизира сместа.Трябва да е по-гъста от кексова.
Върху тава с пекарска хартия правим купчинки с лъжица,на разстояние 1 см.
Печем в предварително загрята фурна 160 гр.
Трябват им не повече от 10-15 мин.,докато краищата започнат да покафеняват.
Може да ви се струват леко меки и недопечени /както на мен,затова ги попрепекох/,но след като се охладят 5 мин. се стягат и се отлепят съвсем лесно.


2 коментара:

  1. Страхотно изглеждат. И аз правя овесени сладки, но със стафиди и шоколадови парченца.

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,добре дошла на моята виртуална трапеза!Благодаря ти,радвам се,че ти харесаха бисквитките!А къде мога да видя твоята рецепта,звучи вкусно?

    Хубава седмица пожелавам!

    ОтговорИзтриване