20 февруари 2011 г.

св. кавърма по радомирски

  


Продукти:
400 гр. свинско  месо
100 гр. замразени бейби моркови
1 домат или 3-4 с.л. пасирани от буркан
150 гр. пресни гъби
2 глави кромид лук
1 стрък праз
2-3 скил. чесън
1 кутия бейби лукчета в дом. сос на Палирия
4 яйца
олио,сол,подправки на вкус

Месото нарязвам на кубчета,слагам в голям глинен съд,обърквам с 1/2 с.л. мед,1 с.л. олио или зехтин,червен,черен пипер и малко солчица,и оставям да отлежи няколко часа в хладилника/ако имам време/.След като месото си поеме маринатата,прибавям бейби морковите,гъбите-нарязани,лука ,праза,чесъна-нарязани по едро,пасирания домат,1 ч.ч вода,сол,черен пипер,чубрица,1 дафинов лист,2-3 с.л. олио,затварям с капака и слагам в студена фурна.Първите 30 мин. пека на 250 гр.,после намалям на 150 гр. и оставям да къкри 1.5 ч.
Накрая,когато ястието е готово, прибавям консервата с лукчетата,защото те са достатъчно меки и нямат нужда от допълнителна обработка,освен това са много ароматни/на дафинов лист/ и чудесно пасват на ястието.Чуквам 4 яйца,връщам във фурната да се сготвят и те,за около 5-10 мин.
 
 
Нарекла съм кавърмата радомирска,не защото знам как я правят там,а защото по заведения съм яла подобно ястие под това име,само че там го поднасят в гювече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар