18 февруари 2011 г.

баница със сирене и спанак



с фини кори
       

Продукти:
1 п. фини точени кори
80 краве масло
около 250 гр. сирене
5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
½ кофичка от 400 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
4-5 с.л. накълцан задушен спанак
джоджен

Начин на приготвяне:

Разбийте 4 яйца с киселото мляко, което предварително сте разбъркали содата (угасена с няколко капки лимонов сок).Содата може да замените с 1/2 п. бакпулвер.
Към тази смес прибавете задушения спанак,щипка джоджен и разбъркайте.
В чиния натрошете сиренето с вилица.
Разтопете маслото.
Вземете лист от корите,намажете с помощта на четка от маслото,отгоре сложете втори лист.
Поръсете сирене и яйчена смес ,навийте листа на руло откъм дългата страна.Така процедирайте с всички кори,а рулата подреждайте в правоъгълна тава едно до друго.Може и в кръгла тава,тогава рулата се навиват последователно на охлюв като за вита баница.
Нарежете баницата на парчета и я залейте със смес от 1 ч.ч. прясно мляко и 1 яйце.Най-накрая поръсете с останалото разтопено масло и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 гр.




с кори на сач


3 коментара:

  1. Много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  2. Втори път я правя, страхотна е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, много се радвам, че ви се е усладила!

      Изтриване