19 февруари 2011 г.

зеленчуци соте



Продукти:

картофи,тиквичка,моркови,червена и зелена чушка,замразени броколи,грах,гъби
може да добавите и други предпочитани зеленчуци.
пресен чесън или 2-3 скилидки ,копър и черен пипер
масло – 50гр.

Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци без чушката и гъбите задушавам предварително-сварени в подсолена вода на котлона или в МВ,или в кошничка на пара.
Картофите слагам първи,защото изискват повече време.Когато са средно сварени добавям морковите,а замразените броколи,граха и тиквичката само за 2-3 минути накрая-на тях им трябва малко топлинна обработка.
В тиган или тенджерка разтопявам кравето масло,задушавам чесъна,нарязаната чушка и гъбите.Чушката придава страхотен аромат на маслото.
Добавям в тигана отцедените от водата зеленчуци,разбърквам да поемат от маслото и да се позапържат за 2 мин.
Поръсвам с пресен копър и черен пипер,и е готово.

2 коментара:

  1. Прекрасно и здравословно - обичам подобни предложения, благодаря, че сподели твоят начин за приготвяне, скоро ще се възползвам.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариетка,радва се,че ти допада предложението ми!А и става бързо,ароматно от маслото,чушката и чесъна,пък и винаги може да бъде в различен вариант според зеленчуците!Да ви е сладко!
    Хубава и вкусна неделя и у вас!

    ОтговорИзтриване