26 август 2016 г.

магданозено руло



Това руло с тиквички у дома е абсолютен хит.
Навярно е рецептата в блога,която съм правила най-много.
Дъщеря ми го обожава,а пък аз съм особено доволна,защото иначе не обича яйца освен така на руло,което по същество си е един голям омлет.
По аналогия реших да приготвя рулото с магданоз вместо тиквички и пак се хареса.
А и имах желание да проверя как ще се справи Чопъра 3 в 1 на Делимано с кълцането на зелении.
Ами как-идеално,бързо и лесно ,както с всички други задачи,които му поставих до сега.
Много ми е досадно рязането на магданоз и копър.
Айде копъра като е за една връзка,нарязвам я и с ножицата.Обаче ако ми трябва магданоз за тези кюфтета какво кълцане пада.Сега вече съм улеснена и много доволна.






Продукти:

7-8 едри яйца
1 с.л. горчица
2 връзки магданоз
1 връзка копър
няколко стръка див лук (може и без него)
3 пакета х 125 гр. крема сирене
4 печени белени червени чушки
10 листа топено сирене чедър
200 гр. кашкавал
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус




Приготвяне:

Измийте връзките магданоз и копър,отстранете дръжките.
Срежете небрежно на две,на три листната маса,за да ви е по-лесно да я поставите в купата на чопъра.




Блендирайте първо едната връзка магданоз,докато се накълца ситно,но не да стане на каша.Ще ви отнеме само няколко секунди.






Направете това и с втората китка магданоз,а накрая и с копъра.

Махнете дръжките и семките на чушките и ги срежете по дължина само на едно място,разтворете ги,за да се използва цялата им повърхност в пълнежа.
Крема сиренето смесете с половината от накълцания копър и ситно нарязан див лук,овкусете с млян черен пипер.
В купа поставете яйцата,горчицата,сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцата с телената приставка.



Добавете накълцания магданоз и останалата половина от копъра.
Плитка тава (тази от фурната ви е най-подходяща) покрийте с лист хартия за печене,намажете със зехтина.
Върху листа излейте магданозено-яйчената смес,разпределете я равномерно.
Отгоре настържете 1/3 от кашкавала:



Изпечете платката за около 15 мин. в загрята на 180 гр. фурна до златисто.
Извадете тавата да изстива на решетка.




Върху топлата платка настържете още 1/3 от кашкавала,той ще се разтопи веднага от топлината и върху него подредете листите топено сирене.



Намажете отгоре с крема сиренето,а върху него застелете с чушките.





Навийте платката на стегнато руло.




Покрийте го с едро настъргания кашкавал и пъхнете в още топлата фурна,докато се разтопи апетитно.





Поръсете разтопения кашкавал с щипка шарена сол и скълцан копър.
Оставете рулото да изстине напълно и режете с остър нож.




Съхранявайте в хладилник,завито в свежо фолио,за да не съхне.
Много е вкусно на стайна температура или леко охладено.
Рецептата е подходяща за хора,спазващи диетично хранене,тъй като в платката на рулото няма брашно.





16 коментара:

  1. Как апетитно са се запекли сирената, Роси! Прекрасно се е получило!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Уауу, страхотно е това руло, Роси! И много, много красиво поднесено от теб! Предполагам, че както при магданозените кюфтета, така и тук след като е сготвен, няма да е така натрапчива миризмата му?
    Прегръдка, другарче мило и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Освен Уааауу, няма какво да се каже. 🤗

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи много вкусно, Роси! Обичам аромата на магданоз и много ми харесва този вариант на рулото!

    ОтговорИзтриване
  5. Роси,
    много красиво и много апетитно руло.Чудесни снимки и представяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Роси,
    аз много лесно режа зелинина на много ситно.Използвам специално сатърче за рязане на зеленчуци, което закупих от магазин за продажба на такива уреди.Марката е Solingen и съм много доволна.Даже съм решила да закупя такива сатърчета и за подаръци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятно е, Роси! Изглежда супер вкусно!

    ОтговорИзтриване
  8. Роси, много апетитно руло, макар че у дома бих приготвила с копър, че магданоз не ядат:)
    Режа си ги на ръка аз подправките:)!

    ОтговорИзтриване
  9. Скъпа Роси. Това руло ще го направя. Изглежда страхотно. Само се надявам децата да го одобрят, като е с магданоз :))) Целувки

    ОтговорИзтриване
  10. Много вкусно и красиво!
    За разделно хранене - не е ли комбинацията от сирена + яйца забранена, или греша? Питам, защото само това ме спира да си го направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще направя корекция вместо разделно да се има предвид диетично хранене.Имах предвид,че не съдържа в себе си брашно и за някои режими може да е подходящо.

      Изтриване
  11. Благодаря за отговора :)
    В такъв случай ще пробвам само първата част - омлет на фурна, който после да навия на руло. Надявам се да ми се получи и консистенцията да не е твърде течна. Намасляването на хартията за печене задължителна ли е?
    Топли поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Желателно е да я намаслите,така ще отделите платката от хартията по-лесно. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  12. Изглежда невероятно! А ако е с тиквички каква е процедурата и начина на обработка на тиквичките защото ги обожавам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,Яница!Каква е процедурата,когато рулото е с тиквички може да прочетете тук:
      http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/07/blog-post_21.html

      Изтриване
  13. ехаа каква прекрасна рецепта

    ОтговорИзтриване