Днешната публикация,която е под номер 400 в блога, е изцяло инспирирана от рецептите на Рони,за чието споделяне най-сърдечно й благодаря!
Тези нейни картофи ме впечатлиха не само с невероятно апетитните си снимки,но и с наличието на соев сос и балсамов оцет в маринатата им,което срещах като идея за първи път.
Много вкусни се получиха наистина,препоръчвам ви да ги опитате.
Продукти:
около 1 кг. дребни пресни картофи
сол,червен и черен пипер,къри и мащерка на вкус
няколко с.л. разтопено краве масло
2 с.л. течен мед
1 с.л. кетчуп
1 с.л. медена горчица
1 с.л. тъмен балсамов оцет
Приготвяне:
Картофите си измиват много добре без да се белят.
Подсушават се и се слагат в купа.
Посоляват се,поръсват се с мащерка.
Добавят се останалите продукти без маслото и хубаво се разбъркват,за да се глазират от всички страни.
Подсушават се и се слагат в купа.
Посоляват се,поръсват се с мащерка.
Добавят се останалите продукти без маслото и хубаво се разбъркват,за да се глазират от всички страни.
Разпределят се в тавичка и се поливат с топеното масло.
Пекат се в загрята на 200 гр. фурна,докато омекнат.
Аз не сложих много масло,някъде около 5-6 с.л.
По време на печенето добавих и 1 каф. чашка вода и няколко пъти хубаво разбърквах картофите ,за да се запекат и глазират равномерно.
Десертът също е по рецепта на Рони - немска палачинка,поднесена с пудра захар,мед и сладко от червени боровинки.
Няма да пиша рецептата,защото я изпълних съвсем дословно,затова който проявява интерес към продуктите и начина на приготвяне на палачинката,моля нека последва линка.
Ще използвам случая да ви похваля и хрупкавите й калмари,които вече няколко пъти съм приготвяла - страхотни са!
Моите всеки път остават без снимка,което обаче не е никаква загуба на фона на толкова красноречивите фотографии на Рони. :)