20 февруари 2011 г.

картофена крем-супа с гъби





Продукти:

5-6 картофа
150 гр. гъби
30 гр. краве масло
50 мл. прясно мляко или готварска сметана
черен пипер,сол,мадраско къри,магданоз


Приготвяне:

Обелените и нарязани на кубчета картофи сварете във вряща подсолена вода.
Когато омекнат отцедете водата и я оставете настрани.
Към картофите добавете кубчето  масло,50 мл. прясно мляко или сметана,и ги пасирайте.
Разредете крем супата с водата,която сте отделили до желаната гъстота.

В касерола загрейте 2 с.л. краве масло или зехтин  и сотирайте гъбите,нарязани на филийки.Достатъчни са им 5 мин.
При сервиране сипете от супата,отгоре сложете 1-2 лъжици от гъбите.
Поръсете с черен пипер и магданоз.

Крутони или сухар й подхождат идеално,както на всяка крем-супа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар