14 април 2011 г.

пролетна салата с ягоди и авокадоТова е една идея за салата,взаимствана най-вече от пъстрите и много красиви салати на Мина,в които ягодите намират много ярко приложение и несъмнено стоят ефектно!Оказа се ,че вкусово се съчетават  много успешно,хареса ми!
Салатата е от бейби спанак, рукола,парченца авокадо, ягоди,свежо биволско сирене,червен лук ,овкусена със сол,бял пипер,ябълков оцет и зехтин.


6 коментара:

 1. Mммм :)) съвсем салатка по мой вкус!!!! Много вкусна изглежда!! Вкъщи вече са пристрастени към салти с ягоди :) и определено ще ни липсват като им приключи сезона... Дано и у вас са приели идеята добре :)

  ОтговорИзтриване
 2. Мина,от идеята се възползвах само аз,но пък много пълноценно и с голямо удоволствие си я излапах :)) !! За съжаление моите у дома не са склонни на експерименти като мен,освен това и двамата имат много дълъг списък с продукти и неща,които не обичат,което ми е ежедневна пречка при приготвянето на нещо за хапване.
  Важното е,че на мен салатата ми хареса много и бих си спретнала нещо подобно при първа възможност !Ягодите се връзват много добре в подобен ансамбъл!
  Приятни почивни дни и дано ги изкарате без майстори у дома :) !

  ОтговорИзтриване
 3. Никога не съм опитавала подобна комбинация, но предполагам ягодките внасят допълнителна свежест, та ще наваксам :))

  Изглежда много апетитна, освен че е полезна :)
  Хубав празник :)

  ОтговорИзтриване
 4. Ина,наистина ягодите се съчетават много добре в подобна салата или пък с марули,айсберг и подобните видове,но е добре да са леко киселки /все още са такива в повечето случаи/.Ето обаче вчера пробвах пак със зелена салата,но ягодите, неочаквано за това време, бяха много сладки и го нямаше този синхрон на вкусове.
  Затова аз лично бих ги прибавила,ако са леко киселки.
  Хубав празник и на теб и семейството ти!

  ОтговорИзтриване
 5. Mmmmh, avocado + strawberries: a wonderful combination!:) Great idea and an awsome recipe, Eliksir!

  Have a wonderful weekend!
  Tanja

  ОтговорИзтриване
 6. Thank you,dear Tanya, I'm glad you like the recipe!

  Pleasant weekend to you too!

  ОтговорИзтриване