22 май 2011 г.

пълнено авокадо с пилешко и ананас



Тъй като за гостуването си при Мина ми се искаше да подготвя нещо интересно попрегледах тук- там и се спрях отново на блога на Анастасия.Харесах си пак няколко нейни рецепти,но сега ви представям Пълненото авокадо с пилешко.

Като прочетох рецептата веднага се замислих какво още мога да добавя,за да стане вкуса по-богат,защото знаех със сигурност,че авокадото само по себе си е доста безвкусно и неутрално.Веднага ми хрумна,че на пилешкото освен авокадо ще подхожда ананас,а за повече аромат ще сложа чесън и магзаноз.Точно такава идея беше дошла и на един от нейните почитатели,и беше я споделил в коментарите.Така вече бях сигурна,че съм улучила правилната комбинация.




Продукти:

Авокадо,пилешко филе,парче кашкавал или моцарела,няколко отцедени парчета ананас от консерва,стрък пресен чесън,няколко стръка магданоз,
1 с.л. гъста готварска сметана,бял пипер,сол.




Не давам точни количества,защото зависи кой колко броя авокадо ще реши да приготви.Със сигурност сами ще успеете да си напаснете съотношението на продуктите според вкуса ви.
Тъй като аз реших да експериментирам с 1 брой авокадо и знаех,че ще ми остане от плънката,реших да напълня с нея и една налична прясна зелена чушка.




Накратко:аз имах предварително изпечено пилешко филе,ако вашето е сурово го овкусете и изпечете на тиган,грил,плоча или сварете в подсолена вода.
Авокадото разполовете и издълбайте,като запазите половинките за лодки за пълнене.И за да стоят стабилно отдолу леко им изравнете дъното.
Чушката разрежете на две по дължина,без да махате дръжката.Когато я разрежете отделете с ножче семето,да стане като лодка и тя.
Направете си смес от кубчета пилешко филе,кубчета кашкавал и ананас,чесъна,магданоза и издълбаното авокадо.Леко посолете,подправете и обединете с 1 с.л. сметана.
Напълнете лодките така,че да стане куполче с връх.


Отгоре подредете обилно настърган кашкавал или моцарела и сложете в загрята фурна,колкото да се стопи кашкавала.
Всичко това можете да видите нагледно и подробно при Анастасия.



Получи се нещо много вкусно,което можете да поднесете като предястие или леко основно блюдо,но определено препоръчвам да се консумира топло.
Подходящо е за гости,защото можете да го подготвите предварително и да го запечете за кратко преди поднасяне.

11 коментара:

  1. Йоли,много ми е драго,че имаме общи вкусове и че ти харесва предложението ми!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен това ми е любимо!!! Гениална рецепта - бърза, лесна, ефектна и фантастично вкусна :)!!! И прекрасно изпълнение, :) разбира се!

    ОтговорИзтриване
  3. Мина,как ме галиш с тези думи,мила!Благодаря ти!
    Те моите рецепти по правило са от този тип-бързо,лесно,а надявам се и вкусно!
    Какво да се прави ,пусто време все не стига за нещо по-връткаво!
    Надявам се да ти допадне на вкус!

    ОтговорИзтриване
  4. ей това си го заплювам! :))
    Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване
  5. Диде,най ми става драго,когато някой си заплюе нещо тук!Дано ти хареса предложението ми!

    ОтговорИзтриване
  6. Елексирче, много интересна рецепта от която с удоволствие ще се възползвам!
    Не се е случвало да опитам авокадо в БГ, за пръв път го опитах преди много години, когато стъпих на Кипърска земя. Казвам това във връзка с коментара ти относно вкусът му - защото моето мнение е абсолютно противоположно! Разбира се става въпрос за авокадо узряло на дървото - мога да го ям ей така с лъжицата само с малко солчица, пък ако има лимонов сок и зехтин - ще съм много доволна... Предполагам, че причината авокадото да няма специфичен вкус е това, че плодовете за износ се берът зелени... Както и да е рецептата ми стана много интересна и си я записвам!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Мария,сигурно има разлика във вкуса,щом го купуваш узряло и така набрано.А при нас е,все една ядеш домат,откъснат почти зелен,който е почервенял докато пътува по веригата.
    Та на мен авокадото със зелена салата ми се връзва идеално,именно,защото му подхожда киселинка,с която и без това се овкусява салатата.
    Но иначе,както е по рецептата на Анастасия със сигурност щеше да ми стои някак недовършен вкуса.
    С чесънчето и ананаса всичко си дойде на място.
    А пък и в чушката как добре се получи,първо тях ги нападнах!
    Ще се радвам да споделиш отзиви!Да ви е сладко!

    Поздрави и успешна нова седмица,Мария!

    ОтговорИзтриване
  8. Направих ги снощи за на татко рожденния ден , всички бяха очаровани! Прекрасно и различно :) Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мая,много ме зарадва с отзивите си!Да е жив и здрав рожденика и благодаря!Наистина е нещо леко,вкусно,по-нестандартно и различно,пък и се прави много бързо.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване