24 март 2011 г.

печени чушки с доматен сос

       
                              




Продукти:

няколко печени и обелени чушки  (с дръжките)
1 бурканче  пасирани домати
2 глави стар лук на кубчета
2-3 скилидки чесън
100 гр. натрошено сирене
1 с.л. брашно ( или натурално нишесте )
1/2 ч.л. мед или захар,за да не киселее дом. сос
риган ,червен и черен пипер







Начин на приготвяне:

Задушете лука и чесъна в зехтин.
Добавете пасираните домати,ако има нужда и малко водичка,червения пипер,сол на вкус и оставете ястието да къкри под капак на слаб огън около 30 мин.
Когато соса се е изварил до желания вкус и гъстота го подправете с 1/2  ч.л. захар или мед,за да се балансира киселинността.
Добавете чушките в соса и оставете ястието на котлона още 2-3 мин.
Предварително размийте брашното ( или нишесте ) на кашичка с 3 с.л. вода или прясно мляко,и прибавете към соса с разбъркване,за да не стане на бучки.
Поръсете черен пипер и риган (или магданоз,босилек).
Прибавете натрошеното сирене,разбъркайте и сервирайте!
Може да не добавяте сиренето към соса,а да поръсите с него всяка порция при сервирането.






3 коментара:

  1. Супер е! Благодаря за чудесната рецепта, това със захарта не го пропускайте - много готино става :))

    ОтговорИзтриване
  2. Нати,радвам се,че ти харесва ястието!И у дома е много любимо,особено на дъщеря ми!А захар или мед аз винаги слагам на доматен сос,иначе ще остане кисел,а така вкусът се балансира чудесно!

    ОтговорИзтриване
  3. Любимо хапване за лятото!

    ОтговорИзтриване