Днешната рецепта е изключително популярна в световното кулинарното пространство,както и сред много от приятелите-блогъри,но за мен основни подстрекатели са Мина и Катето.
Тъй като госпожицата не обича яйца,за нея бе версията,която видях при Мина приготвена като гарнитура и още тогава споделих,че когато ги направя ще добавя малко моцарела.
За мен и половинката направих варианта,който препоръчва Катето и който предпочитам пред ринговете,защото в кошничката остава място за още нещо под яйцето .
Мина и Кате,благодаря ви за страхотните идеи!
Продукти :
За 6 кошнички са нужни 3 големи чушки
плънката е по избор:
яйца
моцарела
кашкавал
малко парче синьо сирене
скилидка чесън
риган
зехтин
Приготвяне:
Преди да разполовите чушките ги огледайте от кои две срещуположни страни ще лежат стабилно без да се накланят и тогава ги разрежете пред средата,включително и през дръжката и семенната част.
С остър нож изрежете семето,но оставете дръжката - може и нея да махнете,но аз я оставих ,с нея предястието изглежда по-симпатично .
Всяка кошничка намажете отвътре със зехтин,поръсете риган и сложете няколко тънки резенчета чесън:
Натрошете по малко синьо сирене :
За запълване на кухината можете да изпровизирате много,аз добавих малки кубчета домат и кашкавал :
Финалът може да бъде с чукнато цяло яйце,щипка риган и шарена сол :
Или с резен домат ,моцарела ,няколко капки зехтин ,щипка риган и шарена сол:
Ако искате това предястие да се превърне в ястие,добавете в тавата малко картофи,поръсени с мазнина,сол и подправки,аз сложих и една разполовена глава лук,която полях със зехтин и сос от нар - лукът стана много вкусен и леко хрупкав.
Изпечете всичко до готовност в умерена фурна.
Всички по-малки снимки можете да видите в по-голям формат,ако цъкнете върху тях.