Много бързо и лесно за приготвяне ястие,с малко продукти - отличен резултат!
Основни продукти:
350 г кашкавал ,сирене или и двете
40 гр. краве масло
4 - 5 с.л. брашно
1,5 ч.ч. прясно мляко
Приготвяне:
Сложете брашното в купа и го разбъркайте с малко от прясното мляко на гладка кашичка.
Добавете яйцата и разбийте сместа с телена бъркалка.
Сипете и останалото прясно мляко и разбъркайте сместа.
Накрая прибавете настъргания кашкавал.
По желание овкусете с млян черен пипер,сушен млян кориандър,мадраско къри.
Добавете яйцата и разбийте сместа с телена бъркалка.
Сипете и останалото прясно мляко и разбъркайте сместа.
Накрая прибавете настъргания кашкавал.
По желание овкусете с млян черен пипер,сушен млян кориандър,мадраско къри.
С половината масло намажете тавичката, изсипете и заравнете сместа и отгоре сложете останалото масло на малки парченца.
Ястието се запича в умерена фурна до зачервяване.
По желание към сместа може да се сложи шунка,пилешко филе,гъби,
други зеленчуци по избор или печени чушки ,нарязани на ленти.
други зеленчуци по избор или печени чушки ,нарязани на ленти.
с ленти печени чушки |
кашкавал на фурна с гъбки ***************** на следващите снимки към сместа за кашкавал на фурна съм добавила половин настъргана тиквичка и магданоз |
може да се направи и в мини вариат |
Чудесна рецепта!Обожавам кашкавала,независимо как е приготвен, а по този начин е невероятно вкусно!Непременно ще я изпробвам,благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванемммм,... тъкмо днес обсъждахме тази вкуснотия, че не сме я яли отдавна (и то било в ресторанта) и реших, че трябва и аз да направя нещо такова :) ами реших и забравих... и сега съвершено случайно попадам на твоя блог и тази рецепта: я ми кажи, не е ли знак на съдбата хихи)))) значе утре ще ядем кашкавал на фурна! За което ти благодаря от цялото ти семейство! А на твоята снимка е толкова апетитен...ммммм....
ОтговорИзтриванеТеменужка,Джули,много се радвам,че рецептата ще бъде на вашата трапеза!Наистина се получава вкусно,а и позволява безброй варианти на добавки,освен това се приготвя много бързо!Да ви е сладко!!!
ОтговорИзтриванеХубава слънчева неделя!!
Ауууу, това как така съм го пропуснала до сега??? Нещо тайно ;) сигурно си го представила, Еликсирче :))... Прекрасна рецепта наистина - благодаря, че я споделяш с нас!!!
ОтговорИзтриване:))Мина,понякога публикувам по няколко рецепти наведнъж,някои от които прехвърлям все още от любимите в готварския,затова може би си я пропуснала.Освен това тази рецепта е колкото лесна,бърза и вкусна,толкова и популярна,но както обичам да казвам в такива случаи никога не може да сме видели и изчели всичко,което присъства в интернет пространството,и все за някой може да е новост.
ОтговорИзтриванеХайде,направи го и ти по ваш вкус и да се похвалиш!Идеална рецепта,когато нямаме много време за готвене!!
Поздрави и спокойна неделя!
Прекрасно се получи! Благодаря! В началото имах колебания за количеството на маслото - дали пакетчето е от 125 или от 250 гр. Сложих на око на принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Стана много вкусно!
ОтговорИзтриванеЕли,основателна забележка,ще я коригирам тази мярка да е по-точна,защото и аз,когато чета нова рецепта искам да знам за какво пакетче масло става дума.
ИзтриванеНа ястието по принцип не е нужно много масло,защото кашкавалът пуска достатъчно мазнина,така че със сигурност си се ориентирала колко би ви понесло.Много се радвам,че ви се е усладило!Аз бях я забравила тази рецепта,но днес също я приготвих отново .Весели празници!
Много вкусно благодаря за прекрасната рецепта
ОтговорИзтриванеА аз благодаря,че наминахте да споделите задоволство от рецептата,радвам се,че ви е харесала!Поздрави!
ИзтриванеРецептата е невероятно вкусна и много точна. Аз добавих задушен пресен спанак и малко пресен лук. Толкова е ефирна и приятна. Много благодаря за прекрасната идея!
ОтговорИзтриванеМного ми е драго,че сте доволни и ви е харесала рецептата,благодаря за споделените отзиви!
Изтриванегледам и вкусно се облизвам!
ОтговорИзтриване:)
ИзтриванеМного вкусна рецепта,одавна се каних да я приготвя но все нещо ме спираше,Може би защото сме голямо семеиство и продуктите са двоино,но стана великолепно с гъбки и зелена салата за гарнитура.Много Ви благодаря че отделяте време за да споделите с нас вашите рецепти!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Елена!Копирам коментара ви,който дойде на пощата,защото този път нямаше бутон за публикуване.Много ви благодаря,че споделихте впечатления и сте доволни от рецептата!Радвам се,че ви се е харесала,винаги сте добре дошла и да ви е сладко!Весел празник!
ИзтриванеСтрахотна рецепта. Правя я доста често. Много е вкусно. Имам само един въпрос. Какво трябва да се направи, за да не спада след изваждане от фурната?
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Няма такъв вариант да не спадне,това ястие е от типа на суфлетата,баниците ,заливките за мусака-нали знаете,че при печенето винаги бухват,но после спадат.На снимките горе също се вижда в квадратната тавичка на точки колко се е издуло,а после колко спада.Добре ми припомнихте тази рецепта,тъкмо за днес се чудех какво да приготвя,благодаря и се радвам,че вкусово ви харесва и на вас!
ИзтриванеЛелеееееее, стана страхотно! :)
ОтговорИзтриванеС половин ч.л. червен пипер и поръсен с малко царевичен грис придоби невероятен цвят :)
Лидия,много ми е драго,че сте силно очарована от рецептата и сте внесли свои промени,поздравления!
ИзтриванеВкусно, лесно, бързо. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на свой ред за споделеното задоволство!
Изтриване