12 март 2011 г.

кашкавал на фурна




Много бързо и лесно за приготвяне ястие,с малко продукти - отличен резултат!





Основни продукти: 
350 г кашкавал ,сирене или и двете
40 гр. краве масло
4 - 5 с.л. брашно
1,5 ч.ч. прясно мляко
4 яйца








Приготвяне:
 
Сложете брашното в купа и го разбъркайте с малко от прясното мляко на гладка кашичка.
Добавете яйцата и разбийте сместа с телена бъркалка.
Сипете и останалото прясно мляко и разбъркайте сместа.
Накрая прибавете настъргания кашкавал.
По желание овкусете с млян черен пипер,сушен млян кориандър,мадраско къри.
С половината масло намажете тавичката, изсипете и заравнете сместа и отгоре сложете останалото масло на малки парченца.
Ястието се запича  в умерена фурна  до зачервяване.






По желание към сместа може да се сложи шунка,пилешко филе,гъби,
други зеленчуци по избор или  печени чушки ,нарязани на ленти.



с ленти печени чушки

кашкавал на фурна с гъбки


*****************
 
на следващите снимки към сместа за кашкавал на фурна съм добавила половин настъргана тиквичка и магданоз
 



може да се направи и в мини вариат

22 коментара:

  1. Чудесна рецепта!Обожавам кашкавала,независимо как е приготвен, а по този начин е невероятно вкусно!Непременно ще я изпробвам,благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. мммм,... тъкмо днес обсъждахме тази вкуснотия, че не сме я яли отдавна (и то било в ресторанта) и реших, че трябва и аз да направя нещо такова :) ами реших и забравих... и сега съвершено случайно попадам на твоя блог и тази рецепта: я ми кажи, не е ли знак на съдбата хихи)))) значе утре ще ядем кашкавал на фурна! За което ти благодаря от цялото ти семейство! А на твоята снимка е толкова апетитен...ммммм....

    ОтговорИзтриване
  3. Теменужка,Джули,много се радвам,че рецептата ще бъде на вашата трапеза!Наистина се получава вкусно,а и позволява безброй варианти на добавки,освен това се приготвя много бързо!Да ви е сладко!!!
    Хубава слънчева неделя!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ауууу, това как така съм го пропуснала до сега??? Нещо тайно ;) сигурно си го представила, Еликсирче :))... Прекрасна рецепта наистина - благодаря, че я споделяш с нас!!!

    ОтговорИзтриване
  5. :))Мина,понякога публикувам по няколко рецепти наведнъж,някои от които прехвърлям все още от любимите в готварския,затова може би си я пропуснала.Освен това тази рецепта е колкото лесна,бърза и вкусна,толкова и популярна,но както обичам да казвам в такива случаи никога не може да сме видели и изчели всичко,което присъства в интернет пространството,и все за някой може да е новост.
    Хайде,направи го и ти по ваш вкус и да се похвалиш!Идеална рецепта,когато нямаме много време за готвене!!
    Поздрави и спокойна неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасно се получи! Благодаря! В началото имах колебания за количеството на маслото - дали пакетчето е от 125 или от 250 гр. Сложих на око на принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Стана много вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,основателна забележка,ще я коригирам тази мярка да е по-точна,защото и аз,когато чета нова рецепта искам да знам за какво пакетче масло става дума.
      На ястието по принцип не е нужно много масло,защото кашкавалът пуска достатъчно мазнина,така че със сигурност си се ориентирала колко би ви понесло.Много се радвам,че ви се е усладило!Аз бях я забравила тази рецепта,но днес също я приготвих отново .Весели празници!

      Изтриване
  7. Много вкусно благодаря за прекрасната рецепта

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз благодаря,че наминахте да споделите задоволство от рецептата,радвам се,че ви е харесала!Поздрави!

      Изтриване
  8. Рецептата е невероятно вкусна и много точна. Аз добавих задушен пресен спанак и малко пресен лук. Толкова е ефирна и приятна. Много благодаря за прекрасната идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ми е драго,че сте доволни и ви е харесала рецептата,благодаря за споделените отзиви!

      Изтриване
  9. гледам и вкусно се облизвам!

    ОтговорИзтриване
  10. Елена Белюкова6 декември 2014 г. в 14:53

    Много вкусна рецепта,одавна се каних да я приготвя но все нещо ме спираше,Може би защото сме голямо семеиство и продуктите са двоино,но стана великолепно с гъбки и зелена салата за гарнитура.Много Ви благодаря че отделяте време за да споделите с нас вашите рецепти!








































    ОтговорИзтриване
  11. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,Елена!Копирам коментара ви,който дойде на пощата,защото този път нямаше бутон за публикуване.Много ви благодаря,че споделихте впечатления и сте доволни от рецептата!Радвам се,че ви се е харесала,винаги сте добре дошла и да ви е сладко!Весел празник!

      Изтриване
  12. Страхотна рецепта. Правя я доста често. Много е вкусно. Имам само един въпрос. Какво трябва да се направи, за да не спада след изваждане от фурната?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!Няма такъв вариант да не спадне,това ястие е от типа на суфлетата,баниците ,заливките за мусака-нали знаете,че при печенето винаги бухват,но после спадат.На снимките горе също се вижда в квадратната тавичка на точки колко се е издуло,а после колко спада.Добре ми припомнихте тази рецепта,тъкмо за днес се чудех какво да приготвя,благодаря и се радвам,че вкусово ви харесва и на вас!

      Изтриване
  13. Лелеееееее, стана страхотно! :)
    С половин ч.л. червен пипер и поръсен с малко царевичен грис придоби невероятен цвят :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лидия,много ми е драго,че сте силно очарована от рецептата и сте внесли свои промени,поздравления!

      Изтриване
  14. Вкусно, лесно, бързо. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря на свой ред за споделеното задоволство!

      Изтриване