У дома най-запален фен на кантучините е половинката.
Реших този път да му направя без какао,но с шоколадови капки и кандирани портокалови корички.
Отворих опаковката на коричките и така и си останаха без да влязат в сместа,а вече бях оформила багетите и не ми се разваляха,за да ги добавя.Та съвсем скоро ще пека пак,този път с кандираните корички :) .
Ако вие не се отплеснете като мен,непременно сложете,а ако нямате може да добавите някакви други сушени плодове,нарязани на кубчета.
Продукти:
3 яйца
200 гр. захар
350 гр. брашно
1 п. (10 гр.) бакпулвер
ванилия
настъргана кора от 1 портокал
100 гр. шоколадови капки или нарязан на ситно шоколад
опция:100 гр. кандирани портокалови кори или други сушени плодове
Приготвяне:
Размесете брашното с бакпулвера и настърганата портокалова кора.
Разбийте яйцата,захарта и есенцията ванилия на пухкава пяна.
Към тях прибавете сухата смес.
Сместа става много гъста и лепкава,затова по-лесно ще ви е да хомогенизирате с миксера и бъркалките за тесто.
Малко преди финала добавете шоколадовите капки и кандираните корички ( или други сушени плодове),продължете да разбърквате,докато се разпределят в тестото .
За по-лесно оформяне на тестото разстелете лист прозрачно фолио.
Подредете една до друга купчинки от тестото.
Завийте фолиото и моделирайте тестото така,че да получите форма на франзела.
Леко я минете отгоре с точилката,но не изтънявайте прекалено,защото при печенето тестото допълнително ще се разлее настрани .
По същия начин оформете и втората франзела.
Поставете ги в хладилника да стегнат за 30 мин.
Отвийте ги от фолиото и сложете в плитка тава,покрита с хартия за печене.
Изпечете двете франзели на 180 гр. за около 25 мин.
Оставете ги на решетка да изстинат за 5 мин. и все още леко топли ги нарежете под наклон на филийки.
Подредете филийките отново върху тава,покрита с пекарска хартия.
Върнете кантучините за 10-15 мин. във фурната ,загрята на 170 гр.,за да се изсушат допълнително и станат хрупкави .
Оставете бишкотите да изстинат напълно и ги приберете в кутия.
Поднесете ги с топла напитка.
кантучини с шоколад и кандирани портокалови корички