Благодаря на екипа на верига магазини Lidl и Мениджър Свежест за прекрасно аранжираната кошница с плодове и зеленчуци!
Освен тях, мила картичка с "кацнали" калинки и салатен комплект прибори ми донесоха допълнително настроение и усмивка!
Всеки,който е любител на веригата магазини, вярвам се е убедил лично,че наистина зеленчуците и плодовете са свежи,има нужното разнообразие и то през целия ден ( за разлика от друга верига,където вечерно време са останали полупразни щайги ) и цените заслужават внимание.
Въпреки,че по път са ми по-удобни други вериги,от няколко месеца системно предпочитам да си направя труда и измина повече километри,но да си напазарувам хубави продукти в разнообразието ,което ми е нужно и затова избирам Лидъл.
Не пропускам да си взема от любимата ми салата Фелд.
Освен всичко друго ми прави впечатление наличие на пресен и свеж карфиол до това време на годината.
Много го обичаме соте, паниран , с Бешамел и сирена ,а напоследък и на крем супа в съчетание със сладки картофи - става божествена,снимала съм я и ще ви я представя в следващата си публикация.
В кошницата нямаше от доматите сорт Рома,но у дома ги имам почти винаги откакто ги пуснаха ,и ги снимах специално,за да обърна внимание на онези,които не са ги опитали.
Не са като нашенските Рома,кожицата им е тънка,а отвътре са плътни и без никакво кочанче.Издържат ми в отделението за зеленчуци в хладилника
повече от седмица,запазвайки се абсолютно твърди и свежи.
Взели са участие и в днешната рецепта,а именно - зеленчуково канапе,покрито с шницел от мляно месо,домат,моцарела и настърган кашкавал.
Продукти:
за шницелите:
500 гр. кайма смес
1 яйце
2 филии хляб
чубрица,черен и червен пипер
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
за канапето:
1 патладжан
2 картофа
допълнително:
2-3 твърди домата
150 гр. едро настърган кашкавал
1 топка моцарела
сушен риган,малко зехтин,черен пипер,къри
Приготвяне:
Накиснете хляба в студена вода,изстискайте го и го добавете към нарязаните на ситно лук и магданоз,яйцето,каймата и подправките.
Омесете каймата и оставете да отлежи в хладилника ( до 24 часа ).
Нарежете патладжана на шайби.
Посолете го и оставете да си пусне горчивия сок (ако има такъв) .
Измийте шайбите и ги подсушете.Намажете ги със зехтин и ги подредете две по две със застъпване като керемидки,за да се образува канапето.
Поръсете сушен риган и млян черен пипер.
Обелете картофите и ги нарежете на по-тънки шайби .
Бланширайте ги за минута във вряща подсолена вода.
Подредете ги и тях по същия начин.Поръсете ги със сол,черен пипер и къри.
Може да подредите и по-малки канапета от зеленчуци в една редичка.
Върху чист найлонов плик разстелете част от каймата във формата на елипса с дебелина около 1 см.
Прехвърлете каймата върху канапето от зеленчуци.
Поръсете галета и запечете в загрята фурна на 180 гр. за около 35 мин.
Извадете внимателно тавата.
Подредете върху каймата тънко нарязани резени домат,моцарела и настъргания кашкавал.Поръсете щипка риган и върнете във фурната до разтопяване на сирената.