Продукти:
за крема:
400 мл. кокосова сметана ( или кокосово мляко,ако нямате може да ползвате течна сметана или само прясно мляко )
450 мл. прясно мляко
2 п. пудинг с варене на Др. Йоткер
1 п. ванилена захар на др. Йоткер
100 гр. бял шоколад
120 гр. захар (може и повече по ваш вкус )
100 гр. заквасена сметана
2 пакета правоъгълни бисквити (да не са от най-дебелите)
150 гр. ягоди ( или други меки плодове)
по желание за украса - стопен шоколадов кувертюр
Приготвяне:
Правоъгълна форма за кекс покрийте с прозрачно фолио.
Разтворете двата пудинга в част от прясното мляко (примерно 100 мл) .
В подходяща тенджерка загрейте останалото прясно мляко заедно с кокосовата сметана,захарта и ванилената захар.
Когато кипнат,оттеглете съда от огъня,сипете вътре разтворените пудинги на тънка струя и с непрекъснато разбъркване,след което отново сложете съда на котлона и доварете крема.
Отдръпнете тенджерката от котлона и в още горещия крем сложете нарязания бял шоколад .
Изчакайте 3 мин. докато се разтопи от топлината и хомогенизирайте.
Разбъркайте с лъжица заквасената сметана да стане кремообразна и я обединете с останалия крем.
Ако желаете при обръщане тортата да е по-стегната,тук е момента в топлия крем да добавите 1 п. желатин,разтопен на водна баня .
Аз не сложих,защото исках тя да е въможно най-креместа.
На дъното на кексовата форма изсипете малко крем да покрие дъното.
Подредете плътно първи ред бисквити.
Следва отново слой крем и резени ягоди.
Подредете втори ред бисквити,отново крем и ягоди.
Редувайте така до изчерпване на крема.
Трябва да завършите със слой бисквити,който ще е остовата на сладкиша,когато го обърнете.
Покрийте десерта с прозрачно фолио и приберете в хладилника за няколко часа или цяла нощ.
Обърнете формата върху поднос.
Махнете фолиото и украсете по ваше желание.