Гъбена супа с горчица и крема сирене
Продукти:
4-5 големи гъби или повече
1 глава лук
1 настърган морков
1 настъргана червена чушка
1-2 скилидки чесън
зехтин + масло
1/2 пакетче от 125 гр. крема сирене
1 с.л. горчица с мед или друга
3-4 с.л. ориз
1 кълбенце фиде
сол,мадраско къри,черен пипер,магданоз
Приготвяне:
Загрейте зехтин и масло и задушете лука,морковите,чушката и чесъна в тях.
Сложете и гъбите, и като се позапържат налейте гореща вода или домашен бульон.
Пуснете вътре малко ориз и фиде и изчакайте да се сварят.
Посолете и поръсете подправки,магданоз.Накрая оттеглете от котлона и застройте супата с горчицата и крема сиренето,които предварително сте хомогенизирали с малко от бульона на кашичка.
Препоръчвам ви горещо тази горчица с мед,много мек вкус има и е идеална за готвене.
Солени бутерки
Повод за солените бутерки станаха страхотните мини бутер пици на Ели Димиева.
Взех 1 кг. бутер тесто.
Едната половина направих по нейната идея.
От другия лист оформих банички с яйце,сирене и кашкавал.
Едната половина направих по нейната идея.
От другия лист оформих банички с яйце,сирене и кашкавал.
Продукти за бутер пиците :
500 гр. бутер тесто
6 листа топено сирене
парченца маслини
шепа настърган кашкавал
шепа шунка на парченца
1-2 с.л. гъста едросмляна качествена лютеница
Разточете леко кората тесто.Намажете равномерно на тънко лютеницата.Разделете кората на две по дължина.Сложете на всяка половина по 3 листа топено сирене и половината от маслините,кашкавала и шунката.Навийте на стегнато руло и нарежет с нож за пица на шайби с дебелина 1,5 см.
Аз ползвах силиконови форми за мъфини.
Във всяко гнездо сложете по две шайбички една до друга,обърнати с разреза нагоре:
Във всяко гнездо сложете по две шайбички една до друга,обърнати с разреза нагоре:
Продукти за баничките :
500 гр. бутер тесто
2 яйца
настъргани сирене и кашкавал
магданоз,шарена сол,черен пипер
Разточете леко кората.
Разрежете на 3 ленти по дължина и още на 3 по ширина.
В единия край на всеки квадрат направете разрези с нож за пица.
Не отрязвайте до края.
Разбъркайте яйцата,сиренето,кашкавала и подправките и разпределете плънката /не трябва да е течна / :
Прегънете едното крайче навътре,после преметнете другото над плънката и го подпъхнете отдолу,за да не се развиват баничките при печенето.
И двата вида можете да намажете с разбит жълтък,смесен с 1 с.л. олио.Също и да поръсите със сусам.