В Рим видях всевъзможни форми и цветове паста.
Обаче точно тази - конкильони (Conchiglioni) ми е убягнала.
Добре,че си имам мило другарче,което да ме зарадва с нея . :))
Още веднъж блягодаря на Пепи Стоева за подаръка !
Приготвих конкильоните почти по тази нейна рецепта , а от другата с кайма и варени яйца имах удоволствието да опитам ,когато й гостувах в Стара Загора - истински разкош за небцето !
Продукти:
250 гр. паста Конкильони
300 мл. готов доматен сос за паста
100 гр. шунка
100 гр. сирене Ементал
100 гр. сирене Скаморца
50 гр. кашкавал
50 гр. маслини без костилка
1 стрък пресен лук
магданоз ( още по-добре да е босилек )
млян черен пипер
Приготвяне:
Сварете пастата във вряща ,подсолена вода.
Желателно е в голяма тенджера,за да може пастата да се разположи на един ред.
Така няма да се налага да я разбърквате против слепване и съответно няма опастност да раздробите лодките.
През това време поставете доматения сос в дълбока купа.
Към него добавете няразаните на кубчета шунка,ементал,скаморца и маслини.
Наситнете магданоза и лука,прибавете ги заедно с щипка млян черен пипер и разбъркайте.
Отцедете пастата и отделете 1/2 ч.ч. от водата,в която сте я сварили.
Подредете лодките в подходяща тавичка.
Напълнете ги с плънката.
На дъното на съда налейте отделената вода от пастата.
Поръсете конкильоните с настърган кашкавал и запечете в загрята на 190 гр. фурна .