Продукти:
източник
500 гр. настъргани тиквички
2 яйца
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън или 2 скилидки
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1/3 п. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
3/4 ч.ч. брашно (зависи колко вода ще пуснат тиквичките )
200 гр. краве сирене - натрошено
Приготвяне:
Настържете тиквичките .
Оставете ги в гевгир за 20 мин. да се отцедят ,след което ги изстискайте от излишната вода .
Към тях добавете яйцата,натрошеното сирене ( гледайте да е по-сухо,за да не пуска вода),нарязаните копър,магданоз,чесън и лук,подправките.
Добавете първоначално 1/2 ч.ч. брашно и разбъркайте сместа.
Ако стои рядка и като гребнете от нея се стича от лъжицата,значи има нужда от още брашно ( може и галета) .
Количеството брашно ще прецените според това колко влага ще отпуснат тиквичките.
Аз по време на печенето,добавих към изчакващата за пържене смес още 1/4 ч.ч. брашно.
На дъното на тиган с незалепващо покритие налейте малко мазнина.
Когато се загрее ,намалете силата на огъня на 6-та степен от 9 .
Слагайте в тигана посредством лъжица купчинки от сместа и леко ги приплесквайте с опакото,за да се оформят кюфтетата.
Пържат се бързо,затова не ги оставяйте без надзор.
Обърнете и изпечете до златисто и от другата страна.
Сервирайте ги гарнирани с квасена сметана или цедено кисело мляко,към което сте добавили сол,черен пипер,копър и пресован чесън.