Когато направих пълнените тиквички с пилешко,моите хора много харесаха плънката им.
Подходих към днешната рецепта с идеята за нещо подобно,но в друг формат ,а поради излишък на плънка се получи 3 в 1 .
Познайте кое от трите (чушки,плънка с яйце или принцеси) свърши първо :) ?
Продукти:
600 гр. обезкостени пилешки пържоли от бут без кожа
1 голяма глава лук
1-2 скилидки чесън
2 моркова
1 тиквичка
2 сладки розови домата
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
6 с.л. зехтин
200 гр. едро настърган кашкавал
магданоз
6 чушки (за предпочитане да са едри,за да могат да се разполовят и да станат като лодки)
Приготвяне:
Разполовете чушките и внимателно изрежете семенната част без да махате дръжката.
Намажете отвътре чушките със зехтин.Леко ги посолете и ги подредете в тава за печене.
Сотирайте лука и чесъна в зехтин.
Добавете нарязаните на кубчета моркови и тиквичка.
Когато се позапържат добавете доматите-обелени и нарязани на кубчета.
Оставете плънката да къкри и да се посгъсти,посолете,поръсете млян черен пипер и наситнен магданоз.
Добавете щипка захар,за да туширате киселината в соса.
Оставете плънката да изстива.
Нарежете пилешкото месо на ситно и го смелете в блендер.
Добавете го към зеленчуковата смес заедно с половината настърган кашкавал,разбъркайте.
С тази смес напълнете чушките,покрай тях сипете малко водичка (за да не се пекат на сухо) и зехтин.
Сложете ястието да се пече около 40-45 мин. в загрята на 200 гр. фурна, или докато чушките станат приятно запечени.
Извадете тавата от фурната.Върху всяка чушка сложете още настърган кашкавал и върнете тавата във фурната за още 5 мин.
Поднесете ястието топло.
Ако (като мен) имате излишък от плънка,с нея може да напълните подходящи малки керамични съдове.
Заравнете сместа и я запечете във фурната.
Чукнете едно яйце в средата,поръсете настърган кашкавал и запечете за още 5-7 мин.
И/или направете принцеси - страхотни са и те: