Продукти за 2 порции:
300 гр. пилешко бон филе
1-2 скилидки чесън
мадраско къри,черен пипер,сол на вкус,зехтин
няколко кисели краставички
150 мл. готварска сметана
1 с.л. брашно
3 с.л. крема сирене
2-3 триъгълничета топено сирене
2-3 с.л. вода
40 гр. едро настърган кашкавал
Приготвяне:
Подредете нарязаните на хапки пилешки бон филенца на дъното на йенска тавичка.
Поръсете ги с нарязания на ситно чесън.
Полейте с тънка струя зехтин,посолете на вкус,ръснете малко къри и черен пипер.
Похлупете ястието с капака и сложете да се пече за около 30 мин.
В купичка сложете сиренето крема и брашното,разбъркайте.
Добавете сметаната,може и още подправки,малко водичка и хомогенизирайте.
Извадете тавичката от фурната,махнете капака,поръсете с нарязани кисели краставички,парченца топено сирене и накрая полейте със сметановия сос.Върнете във фурната за 10 мин.
Извадете тавичката отново,поръсете настъргания кашкавал и пак върнете обратно във фурната за още 5 мин. да се разтопи и запече и той.