Това хапнахме миналата година в един ресторант в Созопол,и много ни хареса!
Като се върнахме направих у дома и снимах,и най-после показвам :)) .
3 бр. сирене Бри
1 разбит белтък
филирани бадеми
цели половинки белени праскови от компот или пресни,бланширани и обелени от кожата
за карамеления сос :
1/3 ч.ч. захар
3-4 с.л. вода
1 с.л. краве масло
3-4 с.л. течна сметана или прясно мляко
сладко от боровинки
Приготвяне:
Разпенете белтъка с вилица.
Потопете парчето сирене Бри от всички страни и оваляйте във филираните бадеми.
Завийте всяко сирене по отделно в прозрачно фолио и сложете във фризера.
Така подготвени можете да ги оставите там и да продължите,когато имате време или да са ви готови за гости.
Извадете ги от фризера и ги изпържете в мазнина от двете страни.
Отцедете на кухненска салфетка.
Ако прасковите са от компот ги отцедете.Ако са пресни и меки обелете им кожата,ако е трудно ги потопете в гореща вода,облейте веднага със студена и така ги обелете.
В касеролка сложете захарта и водата и изчакайте да се карамелизира.
Прибавете много внимателно маслото и сметаната и внимавайте да не ви изпръска карамела,защото ще забълбука доста силно.
Редуцирайте до желаната гъстота.
Като изстива карамела ще се сгъстява още.
Поднесете порцията като полеете сиренето с боровинков сос,а прасковата гарнирайте с карамеления.
Приготвяне:
Разпенете белтъка с вилица.
Потопете парчето сирене Бри от всички страни и оваляйте във филираните бадеми.
Завийте всяко сирене по отделно в прозрачно фолио и сложете във фризера.
Така подготвени можете да ги оставите там и да продължите,когато имате време или да са ви готови за гости.
Извадете ги от фризера и ги изпържете в мазнина от двете страни.
Отцедете на кухненска салфетка.
Ако прасковите са от компот ги отцедете.Ако са пресни и меки обелете им кожата,ако е трудно ги потопете в гореща вода,облейте веднага със студена и така ги обелете.
В касеролка сложете захарта и водата и изчакайте да се карамелизира.
Прибавете много внимателно маслото и сметаната и внимавайте да не ви изпръска карамела,защото ще забълбука доста силно.
Редуцирайте до желаната гъстота.
Като изстива карамела ще се сгъстява още.
Поднесете порцията като полеете сиренето с боровинков сос,а прасковата гарнирайте с карамеления.
Росе,страхотно предложение мила,невероятни снимки отново на твоята морава.
ОтговорИзтриванеМного ми допадна това че можеш да си ги приготвиш предварително и да си ги вадиш от фризера когато ти трябват.
Прегръдки за хубав ден!
Обожавам панирано сирене! Правя го по малко по- различен начин, но задължително ще пробвам и този)
ОтговорИзтриванеКласика в жанра!Една от най-добрите храни като комбинация.Много хубави снимки и идея за забързани домакини.Мерси Роска!
ОтговорИзтриванеРоси, страхотно бързо предложение, ефектно презентирано! Задължително ще се пробва този вариант на панираното сирене! Усмихната седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеНевероятно предложение, Роси! И много стилно поднесено!
ОтговорИзтриванеРоси, чудесно предложение и много вкусно и ефектно и практично!Откъдето и да го погледнеш е великолепно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,че сподели! Непременно ще се възползвам!
Роси, предложението е фантастично и сърдечно ти благодаря, че успя да го публикуваш в сезона на прасковите :))) Защото съм убедена, че с пресния плод ще е по-вкусно, нали?
ОтговорИзтриванеА това сирене с ядки как ми ляга на сърце, ако знаеш.... Нищо, че не обичам меки сирена. Щом има бадеми и боровинки, няма как да не го харесвам.
Хубав и спорен ден на теб :)) Пак и отново :))
Страхотно изглежда,Роси, и съм сигурна колко е вкусно! Харесвам сладко-соления вкус и определено ще си го направя скоро.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, мила, и хубава вечер!
Много хубаво поднесено на тази зелена полянка!Роси,много ми хареса това,че може да се приготви като заготовка,така ще бъде реализирано за подходящи моменти!
ОтговорИзтриванеИнтересно!
Чудесен десерт, Роси!
ОтговорИзтриванеХапнах го с удоволствие!
Прегръдки!
Роси, страшно добро попадение. Само не разбрах една опаковка ли е едно сиренце или има и друга разфасовка? Т.е. като с писала две имаш предвид две опаковки от там колкото грама са си?
ОтговорИзтриванеХубава седмица и само да ти кажа, че съм много разочарована , че отхвърли офертата ми за Джей Ло;))))
Много ви благодаря за хубавите коментари и дано се хареса на онези,които го опитат.
ОтговорИзтриванеНе е нещо невиждано,но акцента е в съчетанието с прасковата,потопена или полята в гъст карамел.Съчетават се наистина чудесно .
Правила съм го и с друга панировка-от едро смлени ядки,пак става,ако нямате непременно филирани бадеми.
Сиренето на снимката е една кутийка от тези кръглите.Но става и с такова,което е на по-големи пити и го режат на триъгълничета.Формата няма значение.
Много е удобно да са подготвени сиренцата и да си стоят във фризера,а за гости се приготвят буквално за минути или пък когато много бързаме с вечерята/обяда.
Мъхче,предлагам да видоизменим офертата на...Аз и ти на Джей Ло , а твойто мило да гледа Гъбката и сие дружина :)) .
Между другото сега потърсих сайта на "Арт хотел" в Созопол,все още го има в менюто на ресторанта,на стр.6/7 - ето тук:
Изтриванеhttp://www.arthotel-sbh.com/menu/
нарича се "Паниран камамбер с фламбирана праскова" ,тогава правих и двата варианта - с Бри и с Камамбер,но Камамбера беше с леко солен вкус,докато Бри е по-неутрално.Все пак зависи и от марката сирена.
хаха, Роска, познай къде отивам в четвъртък( живот и здраве дотогава)??? Познай за кой хотел ми е резервацията? Познай дали няма да си го поръчам от менюто?;)
ИзтриванеИ познай дали няма да обмисля офертата за Джей Ло;))))
Иеее,супер избор на хотел!Да ви е приятна почивката,Мъхче,а хапването нямам съмнения,че ще е супер,на нас там всичко ни хареса,без забележки сме.
ИзтриванеПрегръдки!
п.п.Забравих да кажа,че там порцията е с на половина от моята порция сиренце,т.е. от една опаковка правят две дози :)) .
ИзтриванеНо колкото да стартираш с чаша вино става.Пълнения калмар също беше вкусен,сафрида и той,и какво още вече не помня....
Чудесно предложение, Роси! Много ми допада още повече, че аз много обичам млечните произведения и най-вече сиренето, а прасковите са перфектно допълнение към него. Снимките ти и аранжировката както винаги са прекрасни и ме карат да се усмихвам. Носят настроение и красиво усещане.
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Роси и една прекрасна нова седмица! ♥♥♥
Благодаря ти,Вени,както винаги си много мила!
ИзтриванеПрекрасна седмица да имаш и ти пожелавам! :))
Роска, божествено е, много обичам точно това панирано бри с боровинки, направо го обожавам! И прасковата е много апетитна, а снимките ти са чудни!
ОтговорИзтриванеУсмихнато утре :)
Мерси,скъпа!
ИзтриванеХубав вторник! :)
Еее,Роси,направо ме изстреля в облаците с това предложение!
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала бри,нито натурално,нито панирано,но снимките са направо неустоими!Рецептата е направо "гъдел",лек и фин :))))
ако има парченце прати МОЛЯЯ!
прегръдки миличка и прекрасна седмица
Оооо,меки сирена много обичам и имам почти винаги някакво у дома.Опитай,много е вкусно.
ИзтриванеПрекрасна седмица и за теб,Миме!
Ех, какви снимки само.... КРАСОТА! Обожавам панирано сирене в компанията на сладко, а тук има екстра бадеми и бонус изкусителна прасковка. Нямам търпение да си ги направя, направо ме сърбят ръцете :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за предложението, Роси! Пожелавам ти хубав ден!
Снежи,да ти е сладко!Аз също смятам тази вечер пак да направя.
ИзтриванеХубав ден и на теб и благодаря! :)
Обичам панирано сирене със сладко!
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно Роси и снимките са страхотни!
Прегръдки и пожелания за хубав ден*)
Мерси,Кате,с теб имаме сходни вкусове!
ИзтриванеПрегръдки имаш и ти от мен! :)
Така примамливо, напомняш ми, Роси, че отдавна не съм правила нещо подобно :( пусто, моите мъже не си падат по идеята, а не съм стигнала онази форма на висш егоизъм да си го спретна заради мен :)))) дали да не еволюирам, все пак :D
ОтговорИзтриванеХубав вторник...и не само :Р
Тази еволюция според мен е задължителна,все пак аз готвя,пък да не си направя онова,което обичам заради другите някак не ми е приемливо.Така че,Иве,на теб панирай сиренце,пък на тях ще джъзнеш нещо друго в тиганчето,например пилешко бон филенце,става ли? :)Ядките могат да са счукани,не филирани.
ИзтриванеХубав вторник и на теб!
Класическо, стилно, вкусно, а снимките греят Роси!
ОтговорИзтриванеНямам повече какво да кажа, всичко са казали преди мен:)
Хубав ден мила!
Неустоимо предложение, мила Роси!
ОтговорИзтриванеПрекрасни и зареждащи с настроение снимки!
Усмихнат ден:)
Данче и Леви,благодаря ви,дами!
ИзтриванеСърдечни поздрави и на двете!
Роси, направо ма омагьоса. Прекрасно предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Илиянче!
ИзтриванеОх и аз това го пробвах за пръв път в една пицария, до КФС -то, направо си облизах пръстите. Приготвях си го и вкъщи, но ти Роси, направо си го поднесла като в първокласен ресторант! Страхотно е! Хареса ми идеята за фризера, ще изненадам някой ден вкъщи:):):). Лека вечер и една голяма прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за комплимента,Кате!
ИзтриванеПрегръдка имаш и от мен,другарче мое!
Роси, това нещо няма да го пропусна в никакъв случай! Цялата комбинация от съставки и аромати ме блазни жестоко. А снимките вече ще ми помогнат да не го забравя, докато не го опитам. Страхотна си, знаеш нали?
ОтговорИзтриванеХубава вечер, мила!
P.S. Видях по-горе пак кайсии ми натрапваш, но се удържах и благоразумно ги подминах ;) Отказвам да ги гледам поне още 2 месеца. За другото лято ще ти прегледам всичко с отметка "кайсии", но подготвена с поне няколко щайги плод :)
Ирма,благодаря ти,много си мила!
ИзтриванеНадявам се сиренцето да те очарова и в действителност,а за кайсиите...знам,че са ти страст,за следващата година съм ти оставила няколко идеи!
А пък и за тази все още не е късно,прасковите ще ги заместят успешно!
Прегръдки и хубав петък,Ирма!
Да бе, да ще ги заместят те, ама друг път! Не че не ги харесвам, обичам много праскови, ама кайсиите са друго нещо - направо ги обожавам. Сега признавам без бой: като напълня една голяма купа (поне 2кг. в нея) и си ги изяждам като бонбонки :) Една след друга докато установя, че вече няма. И това все докато зреят. Ха познай сега какво ми е на душата, като ни изсъхна дръвчето на село. На всичкото отгоре, нашият пазар уж богат, богат, ама тая година като че ли напук, кайсии йок. Иначе, на мармалад имам още доста, но друго си е пресния плод.
ИзтриванеЛека нощ и красиви сънища! :)
Гледай сега как унищожаваш със замах всичките ми благородни намерения за съботно-неделна разтоварваща диета :))
ОтговорИзтриванеИ на това Бри няма да му се размине, Роси!! Ако успея да си открадне час-два в кухнята тия дни :) само твои рецепти ще си пробвам!!!!
Ох,то аз откак съм се върнала имах намерения не само за съботно-неделна диета,ама....слаби са ми ангелите :) .
ИзтриванеМного ще се радвам да ти харесат рецептите,скъпа!
Много прегръдки на всички и специални поздрави на мама!
Обожавам панирано сирене със сладко. Чудесно е, Роси, и много изкусителни снимки :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Насе! :)
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеАз бих искала да попитам дали пърженето на сиренцата става с обикновено олио или някакъв друг вид мазнина?
Благодаря предварително за отговора!
Тъй като маслото прегаря по-бързо олиото ми се струва най-подходящо,аз ползвам слънчогледово,зехтина не е удачен,че има специфичен вкус,за други видаве нямам представа,но примерно такова от гроздови семки сигурно също би било добре.
ИзтриванеМалко закъснявам с отговора,дано ви е полезен и да ви хареса сиренцето!Поздрави!
Това и аз го ядох в ресторант в Созопол :) явно е бил същият. Сега вече ще знам как да си го направя! Благодаря!
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Ани