23 юни 2013 г.

пилешки кюфтенца с тиквичка







В сезона на тиквичките ви предлагам още един вариант на тази рецепта на Ивелина.







Продукти:

около 500 гр. пилешко филе или пържола от бут без кожа
1 малка тиквичка
1 стрък пресен чесън или 1-2 скилидки
1 яйце
1 голяма филия хляб
около 50 -100 гр. кашкавал
магданоз,черен пипер,щипка кимьон,кориандър,щипка къри,сол на вкус







Приготвяне:

Настържете фино кашкавала.
Настържете тиквичката и я оставете да се отцеди в гевгир .
Блендирайте хляба до едри трохи.
Смелете в блендер пилешкото месо.
Омесете кайма от  пилешкото,хлебнете трохи,яйцето,пресован чесън или нарязан пресен,подправки.
Преди да добавите настърганата тиквичка я изтискайте много добре.
За разлика от миналия път,сега сложих яйце и сместа стана малко по-лепкава и трудно се оформят идеални кюфтенца.
Затова аз ползвах лъжицата за сладолед да загребвам,а с още една кафена лъжичка избутвах сместа направо в сгорещената мазнина.
Изпържете кюфтетата до златисто.
Отцедете ги на кухненска салфетка и ги поднесете с подходяща салата,млечен или доматен сос.




38 коментара:

  1. Роси, много ми допада това съчетание на тиквички и пиле, вероятно вкусът е чудесен! Непременно ще го пробвам! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Роси, изглеждат много интересни и надявам се много вкусни. Много интересно и различно предложение. Поздрави и успешна и прохладна нова седмица. Прегръддка!

    ОтговорИзтриване
  3. Може би най-вкусните кюфтенца - вкусни и лекички. Много ми допадат, Роси, чудесно си ги приготвила!
    Лека вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Търколи няколко по баира насам, както ей така са в чинийката, прекрасни са! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми допада комбинацията - свежа и вкусна. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Роси, определено ме заинтригува с тази рецепта и съм сигурна, че това ще е като хит през лятото, хем леко, хем вкусно! Просто страхотни! А снимките ти са уникални, Роси, някак различни! Прегръдки, приятелче и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Роси, много вкусни кюфтенца! Опитах ги за първи път по рецепта от руски форум с несъществени разлики в рецептата като съотношение тиквички:месо:хляб и веднага ни станаха любими! Много леки и пухкави, а твоите са така симпатични в мини размер... да бях погледнала вчера тук, идеално щяха да ми паснат за ледената бира на градинкото парти! Ех! Нищо, пак ще повторим, лятото едва сега започва! :) Благодаря ти за идеята, мила!
    Усмивки и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. О, Роси - тази рецепта ми идва точно навреме, че скоро ще си имам тиквички - мое производство...А в комбинация с пилешко - сигурно са се получили много вкусни!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Разкошни и перфектно оформени! Ще ги направя днес с кайма/това е налично:)После ще дам отчет:)

    ОтговорИзтриване
  10. Удачно съчетание! Невероятни са! Ще се опитам да ги направя печени, да видя какво ще стане, защото за вкуса не се съмнявам!
    Роси, благодаря ти за идеята за тези вкусни кюфтенца!
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Симпатични и много апетитни! :) Представям си как вървят със студена биричка или пък с ледено бяло вино. :) Страхотни са, Роси! :)
    Хубава и прохладна лятна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Обичам кюфтета от тиквички и колко му е да сложа и пилешко някой път за проба. Много симпатично позират за снимка :) Хубава вечер, Роси!

    ОтговорИзтриване
  13. Строени в редичка , готови да тръгнат към мен :) !
    Аз превих преди 2 дни , но с кайма и тиквички , колко му е да сменя с твоята рецепта :) ! Ще опитам !
    Хубав утрешен ден ,Роси !

    ОтговорИзтриване
  14. Дами,благодаря ви за чудесните коментари,както винаги ми носят много ведро настроение!
    Пожелавам ви един усмихнат вторник! :))

    ОтговорИзтриване
  15. Много хубаво предложение, Роси,
    изглеждат апетитно, а с тиквичките, предполагам и са с по - фин и лек вкус.
    Благодаря за чудесната идея,
    хубаво, слънчево и щастливо лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  16. Роси, толкова са апетитни тези минита, а само като прочетох колко аромати си им добавила и усетих стържене в стомаха си!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  17. Дианка и Мариянче,благодаря ви,надявам се да се харесат и на вас!Сърдечен поздрав! :)

    ОтговорИзтриване
  18. Роси, страхотни кюфтенца! Много апетитно са строени, а сигурно ще се харесат и на децата. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Мари,да им е сладко на дечицата!Поздрави!

      Изтриване
  19. Роси, тези кюфтенца са със страхотна коричка! Не съм правила такава комбинация, но е много привлекателна и си я записвам :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ти допадне съчетанието,Албенка!Лека нощ и хубава сряда!

      Изтриване
  20. Ооо, добре че наминах при теб Роси! Голяма вкусотия са тези кюфтенца! Вече знам какво ще папкаме утре :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко,Лучия!Благодаря за доверието!Хубава сряда!

      Изтриване
  21. Малко ме притеснява оформянето на кюфтенцата, звучи трудно като за невротичен човек като мен, но пък изглеждат така неустоимо....
    Хайде да лягам да ги мисля;) Лека нощ, Роси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно се шегуваш,Марта?Гребваш с лъжицата от сместа,избутваш с още една лъжичка в другата ръка направо над тигана и цоп в загрятата мазнина.Нали знаеш,че съм не по-малко припряна и нямам нерви за тинтири-минтири. :) Една дама вече ги направи,не сложи яйце и й се оформили идеално,така че и това е вариант.
      Врътни едни кюфтаци,не ги мисли хич.Да ви е сладко и лека нощ!

      Изтриване
    2. Едвам ме нави;)) Утре!!!

      Изтриване
  22. Ааа аз си мислех, че си ги показвала тези кюфтенца, но явно съм грешала.
    Много са апетитни, Роси! И така мързеливо пържени най ги харесвам. На следващата пратка с тиквички ще ги направя :)
    Поздрави сърдечни и хубава вечер, другарче мило!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи,тези са обновено издание на предишните,които бях направила по рецепта на Ивето.Добавката от тиквички им подхожда,опитай и ти и да ви е сладко!
      Много усмихнат да ти е днешния ден,мила!

      Изтриване
  23. Тези бижута съм си ги "заплюла" още щом ги мернах!!!! Перфектни са!!! И как хубаво си ги подредила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко на всички,Мина!Вие сте фенове на пилешките гозби и смятам,че ще ви допаднат!Специален поздрав за теб и моите любими приятели! :)

      Изтриване
  24. Изглеждат много апетитни, особено както предизвикателно помахват със зелените си магданозени крилца - надничам ги неведнъж, но още не съм се осмелила да пробвам. Знам си аз, че двете с щерката ще ги харесаме, но мъжете...Предпочитат месото да си е с месо:)
    И за кайсиевия кетчуп се колебая, а иначе панираното пилешко ще бъде прието с пълно одобрение!

    Само аз си падам по революционните вкусове и нетрадиционни съчетания у нас.

    Поздрави, РОси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта,така са мъжете,месото трябва да си е натюр,но пък за теб и малката може да приготвиш за проба.
      У дома много често заявяват-ааа,това няма да го ям,а като направя ядат,че за още питат.
      Та,не се знае знае ли се :) .
      Поздрави и усмихнат ден!

      Изтриване
  25. ОХ ТОКУЩО ГИ ОМЕСИХ И ЩЕ ПОЧВАМ ДА ГИ ПЪРЖА-НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се търпението да е било възнаградено! :)Поздрави!

      Изтриване
  26. Интересна идея Роси!!! Месото сурово ли се слага?

    ОтговорИзтриване
  27. Да,Снежи,сурово е,смила се да стане на пилешка кайма.

    ОтговорИзтриване
  28. кюфтенцата изглеждат изключително апетитни, ще се правят ;-) обаче все пак да попитам - в крайна сметка как са по-вкусни - с или без яйце?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. на мен ми бяха вкусни и в двата варианта,но в първия нямаше яйце,нямаше и тиквичка и пак станаха бижу.Ако желаете,опитайте без яйцето и ще очаквам да споделите отзиви.Да ви е сладко!

      Изтриване