28 март 2013 г.
кюфтенца от кайма с лапад (или спанак)
Веднага харесах тези кюфтета,когато ги представи Ивана,а след нея Милена и Ина допълнително допринесоха да не ги отлагам дълго.
Благодаря и на трите за тази чудесна рецепта!
Продукти:
1 яйце
500 гр. кайма смес
2 филийки хляб без кората
2 шепи нарязан лапад ( може спанак или коприва )
1 стрък пресен лук -нарязан
1 стрък пресен чесън - нарязан
1 фино настърган морков
сол,червен и черен пипер,кориандър,магданоз,джоджен
брашно за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
Накиснете хляба в малко вода и го отцедете.
Прибавете го към останалите съставки и омесете добре каймата.
В плитка тавичка сложете на дъното равномерно тънък пласт брашно.
Оформяйте малки кюфтенца и ги подредете в тавичката върху брашното.
Когато са готови всички, разтръскайте напред назад тавичката да се отъркалят кюфтета в брашното.
Изпържете ги в загрята мазнина, в дълбок съд на умерен огън.
Отцедете ги на салфетка.
Можете да ги поднесете с млечен или доматен сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И аз съм си ги харесала тези кюфтенца :) и сега след тази съблазнителна презентация, която си им спретнала, съвсем няма да ги отлагам...
ОтговорИзтриванеПрекрасен следобед ти желая, мила!!! И поздрави и целувки на девойката :)
Колко вариации търпят тези кюфтенца :)! Ще ги направя и с твоите подправки !
ОтговорИзтриванеМного са вкусни !
Хубав следобяд ,Роси ! Прегръдка !
Ооо, чакам пресен лапад и непременно ще си направя. Мислех само зелени да са, но това е по добра идея. Чудни са, Роси, много апетитни :) пък и пържени.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден на теб!
И аз се нареждам в списъка с правещите :) Правила съм само с моркови - стават невероятно сочни и вкусни. Ще опитам и твоето предложение, Роси.
ОтговорИзтриванеПрегръдки с пожелание за хубава вечер :)
Ооо,Роси,при вас пролетта вече е дошла!Тази рецепта съм пропуснала, но минава в листата на чакащите!Поздрави!
ОтговорИзтриванеОх, миналата пролет доста такива (подобни де) кюфтенца със зелении изядохме, супер са! Само че ги пека на фурната, не ги пържа. Много добре стават и със смляно пилешко :) Сега, покрай теб ми се доядоха пържени кюфтета...
ОтговорИзтриванеЧудни, на една хапка са, Роси! Много ми харесва идеята за добавка на зеленко в тях. Прегръдки! ;)
ОтговорИзтриванеПрекрасно ястие, а и презентацията му на тревата си я бива, прави го още по-привлекателно и събужда надежда за връщането на слънцето и пролетта!
ОтговорИзтриванеМного хубави снимки, Роси! Опитах ги вече и знам, че са много вкусни! И при теб, както и при Ивана, срещам интересни подправки. И с други зеленийки, като при Ина, съм ги запланувала. Поздрави и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеМного апетитни кюфтенца, Роси! Набелязала съм си ги и при възможност ще ги направя. В комбинация с печените картофи с лимоновата кора ще са разкош. Искам да ти благодаря за идеята за картофките. Станаха страхотни! :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер! :)
Май това се превръща в хит, със сигурност са много вкусни. А твоите, Роси, изглеждат чудесно.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дами,много ви благодаря за отделеното време и ласкави коментари!
ОтговорИзтриванеНаистина рецептата спечели много почитатели и има защо.
Разбира се,който не е фен на пърженото може да ги изпече на фурна,просто у нас кюфтетата не се приемат с охота,когато са на фурна.Ние дори ги предпочитаме изстинали и никак не стават мазни.
С пожелание за хубав петък на всички! :)
Много са вкусни Роси ! Бих ги изпържила , мисля че ще са по вкусни от печените :)Един ден ще забравим за холестерола:)
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев ден от мен!
Страхотни са станали! Ще се правят, няма как:)
ОтговорИзтриванеМного красиво си ги поднесла, Роси!
ОтговорИзтриванеСтрашно са апетитни!
Поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Винаги като намина при теб, има нещо интересно! В първия момент се изненадвам от съставките, после ми става любопитно. Е няма как ще пробвам!
ОтговорИзтриванеКартофите с лимоновата кора ги направих, станаха страхотни!
Голяма вкусотиика, Роска, с млечен сос ще са още по апетитни :)
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Роси, браво - направи ги и изглеждат невероятно апетитни, каквито и са! :)
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Ех, че симпатични кюфтенца! И актуални при това, с този лапад вътре. Имам една мноого голяма торба от него в хладилника, та освен да пробвам утре - тъкмо идеално ще се вържат с на Нели кашата :) Благодаря за рецептата, Роси! Снимките са прекрасни пак! И какво слънце ги е огряло - къде го намери бе, мила? Аз от седмица съм зарита със сняг :( и ме тресе такъв студ, че не смея от вчера и през прозореца да погледна.
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб с пожелание за прекрасна, съботна вечер!
Благодаря ви за вниманието на всички!
ОтговорИзтриванеНаталия,много се радвам,че са ви харесали картофите!
Ирма,къде го този сняг?Гледай какво слънце е изпекло....да не си се качила на връх планината :)) .
Поздрави на всички кулинарни другарчета и хубав месец да посрещнете! :)
Браво, много ми допадат, даже ми се дояде :))
ОтговорИзтриванеКолко му е да направиш едни и ти,Инче!Поздрави! :)
Изтриване